Socialdemokraterna i Umeå: Nationalism har inget i skolan att göra – ”skolan är inte en åsiktsneutral plats”

UMEÅ. Socialdemokratiska politiker är för en gångs skull ärliga, i en debattartikel skriver de att skolan inte är en plats där man får tycka och tänka som man vill. Det är bara ”fantasier”.

Näste 6 uppmanar Tegs Centralskolas svenska elever att stå upp mot förtryckande lärare. Foto: Nordfront.se.

I slutet av maj genomförde Näste 6 en aktion vid Tegs Centralskola i Umeå, med tanke på oroväckande rapporter om åsiktsförtryck och lögner från skolans ledning. Bland annat hade lärare och rektorer trakasserat och förföljt personer på skolan som hyser nationella eller invandringskritiska åsikter. I vissa fall har man till och med klagat på kläder eller frisyrer, som av okänd anledning har kopplats samman med ”fel” åsikter.

Aktionen uppskattades av flera elever som Nordfront har talat med, men har varit mindre populärt bland kommunens politiker som anser att åsiktsförtryck av skolelever är rätt väg att gå.

I en debattartikel i Folkbladet skriver för- och grundskolenämnden tillsammans med gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens socialdemokratiska ledamöter att åsiktsneutrala skolor bara är ”fantasier”. Det finns ingen plats överhuvudtaget för vare sig nationalsocialism eller nationalism.

Politikerna definierar i artikeln vad demokrati är. Noterbart är att grundläggande mänskliga rättigheter kring yttrandefrihet inte finns med. Istället handlar det om ”värden” som förutsätter att man är för massinvandringen.

Låt oss vara fullkomligt övertydliga: Skolan är inte en åsiktsneutral plats. En skola vilar på skollagens centrala värden: §5. Utbildningen ska utformas i överensstämmelse med grundläggande demokratiska värderingar och de mänskliga rättigheterna som människolivets okränkbarhet, individens frihet och integritet, alla människors lika värde, jämställdhet samt solidaritet mellan människor.

Man skriver vidare att ”utbildningen ska vila på vetenskaplig grund”. Att föra fram forskningsmaterial om att det finns skillnader mellan raser eller statistik på att invandringen kostar pengar torde dock inte omfattas av detta, eftersom det vore ”odemokraiskt” att hävda något sådant.

Politikerna skriver vidare om ”fantasin om skolans neutralitet” och att nationalism inte har något att göra i skolorna.

Fantasin om skolans neutralitet har antagligen uppstått eftersom ingen ens för tio år sedan vid sina sinnens fulla bruk skulle betrakta detta som något kontroversiellt. Men med utvecklingen i världen, med ökad polarisering, slutenhet och 1800-talsnationalism som honnörsord, har skollagens värden plötsligt fått möta motstånd.

Åsiktsförtryckande lärare och rektorer beskrivs i slutet av artikeln som ”hjältar” medan elever med avvikande åsikter kallas för ”pest”.

Artikeln är författad av S-grupperna i för- och grundskolenämnden samt gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden i Umeå och undertecknad av följande personer:

Moa Brydsten (S)
Roland Samuelsson (S)
Linda Burén (S)
Tommy Stark (S)
Nora Tabbouche (S)
Theodore Appelblad (S)
Sandra Reinklou (S)
Peter Vigren (S)
Rebecka Jacobsson (S)
Thomas Fridh (S)
Anneli Grundberg (S)
Karl Larson (S)
Ingemar Andersson (S)
Beatrice Årebrand (S)
Sanna Rudolfsen (S)

Källa:
”Ingen nazism på Umeås skolor”

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
FredrikaChristerSenaste Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Senaste
Medlem

Floskler, floskler och åter floskler från de hjärntvättade globalistlakejerna.

Ökad polarisering? Det kan de ge sig på!

Lingonet
Medlem

Kroknäsornas panik blir värre och värre, bra att svenne banan får se vilka deras ”folkvalda” verkligen företräder.
”Allas” lika värde, alla ickevita och deras kramare.

Fredrika
Medlem

Skoljävlar. ”Människolivets okränkbarhet” Bekämpar de aborter då? Och är inte nationalister människor längre ens, som annars också skulle vara okränkbara? Politrukerna som författat och skrivit under den människokränkande artikeln måste få sparken omedelbart. Snacka om att visa sitt rätta ansikte efter årtionden av skolpolitiska lögner och floskler. Det går inte att samarbeta med skolan alls längre. Den måste tydligen bekämpas.