Socialdemokraterna går mot katastrofval: Sämsta siffrorna någonsin i ny mätning

INRIKES. Socialdemokraterna har rekordlåga siffror i ny mätning och går mot ett katastrofval. 

Enligt SVT/Novus senaste mätning för april ligger Socialdemokraterna (S) på 26,9 procent. Det är första gången i historien som partiet haft så dåliga siffror inför ett val, men statsminister Stefan Löfven säger sig dock inte vara orolig.

— Socialdemokraterna har tappat sedan december med hela 2,6 procentenheter, en statistiskt säkerställd nedgång. Det är ett tecken på att väljarna inte har förtroende för regeringens förmåga att lösa de stora samhällsproblemen, säger Torbjörn Sjöström, som är VD på Novus.

Partiets sämsta valresultat hittills var dock i riksdagsvalet 2010 och då tog de hem 30,7 procent av rösterna.

I samma mätning har även Moderaterna tappat och ligger på 22,1 procent. Sverigedemokraterna har 18,2 procent och Kristdemokraterna ligger fortfarande kvar under riksdagsspärren med 3,5 procent. Miljöpartiet ligger precis på gränsen på 4,0 procent och Liberalerna ligger strax över med 5,0 procent.

Källor:
SVT/Novus: Kärvt läge för (S) inför valet
Novus/SVT april: Socialdemokraterna och Moderaterna fortsätter tappa

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Karl AFredrikaJohn Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
John
Medlem

Socialdemokraterna är inte längre ett parti som vill arbetarnas och det svenska folkets väl. De består av broilerpolitiker som besöker de internationella skurkkapitalisternas möten, Bilderberggruppen. Dessutom, de som röstar på sossarna så får en del av de rödgröna tomtenissarna i miljöpartiets politik. Ett litet skitparti som 95% av de som röstar inte vill ha att göra med. Dummokraur.

Fredrika
Medlem

Stefan Löven behöver verkligen inte känna sig orolig. Han har sitt på det torra för resten av livet. De representativa politikerna bryr sig ändå inte om landets väl. Han ska dessutom petas under nästa mandatperiod precis som hans ärkefiende Åkesson, so wtf?

Karl-Путин A
Medlem

Världens första och enda feministiska regering röstar in Saudiarabien i FNs kvinnokommission – bara ett av alla fiaskon som Löfvén levererat.