Socialdemokrater vill förbjuda oregistrerade kontantkort – får stöd av M

1984. Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen Anders Ygeman har meddelat att partiet vill införa förbud mot oregistrerade kontantkort för mobiltelefoner. Tanken är att förhindra att människor kommunicerar med varandra anonymt.

Den avskedade inrikesministern och numera socialdemokratiska gruppledaren i riksdagen Anders Ygeman menar att det är fel med anonym kommunikation via mobiltelefon.

Idag kan man i Sverige köpa ett kontantkort utan att registrera sig eller visa upp legitimation. Detta vill nu Socialdemokraterna ändra på.

— I dag är det så att kriminella och även terrorister använder sig av ett stort antal mobiltelefoner och kontantkort som de sedan byter. Det gör att de är anonyma när de kommunicerar med varandra. Här tar du bort den möjligheten, säger Anders Ygeman, gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen.

Tanken är att Säpo lättare ska kunna identifiera, spåra, avlyssna och positionera medborgare. När TT frågar Ygeman om det inte skulle kunna kringgås med hjälp av falska personuppgifter svarar han:

— Den möjligheten finns naturligtvis men vi behöver se till att vi har en bra kontroll över id-uppgifter och id-kort. Jag tror i framtiden att vi kommer att behöva kunna spärra identitetskort också.

Socialdemokraterna vill vidta ytterligare åtgärder för att förslaget inte ska kunna kringgås, nämligen att roaming för icke-registrerade utländska kontantkort förbjuds i Sverige. Förslaget kommer från det socialdemokratiska partiet, och inte från regeringen, men man tycks åtminstone få stöd från riksdagens näst största parti Moderaterna.

— Vi moderater förbereder ett sådant här förslag just nu. Jag tycker det behövs för vi måste med alla tillgängliga medel bekämpa terrorism. Det vore positivt om regeringen kunde lägga fram ett sådant här förslag, säger Tomas Tobé, Moderaternas rättspolitiska talesperson, till SVT Nyheter.

Källor:
S vill förbjuda oregistrerade kontantkort
S-förslag: Förbjud oregistrerade kontantkort till mobiler

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
RamonChristoffer SvärdKlausSigfridFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sverker
Medlem

Att stoppa anonyma terroister ist, är väl inte att tänka på?
Nix, för det vill ju inte era bossar, bankirerna!

Blue
Medlem

Detta verkar redan ligga som motion – inlämnad av en SD-riksdagsman:

http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/_H50213

Fredrika
Medlem

Där ser man! Alla riksdagspartier har redan kommit överens om hur de ska skydda sig mot folket och de samarbetar om planerna för det. Bara att ”terrorklassa” telefonägare som är kritiska mot den judiska statens politik, eller vad som helst. Den sionistiska världsordningen samordnas överallt. Vita, araber, kristna, muslimer, svarta….alla ska krossas. Den ”toleranta mångkulturen” används som hänsynslöst mordvapen.

Ramón Mercader
Medlem

Sverigedemokrater ska ge fan i att klaga på Nordkorea. Nordkorea tillåter ej Rothschilds centralbank att kontrollera ekonomin och håller befolkningen rasligt homogen iaf.

Sen hade ju etniskt homogent och betydligt friare än Nordkorea varit att föredra.

SD ska ge fan i att framställa sig som att de för en ”friare” politik än Nordkorea.

Iofs. borde SD använda det som de många andra gånger gör att andra partier ”stjäl” deras politik även i det här fallet.

Ramón Mercader
Medlem

SD fattar inte att man ej ska leka med palantirer.

https://www.youtube.com/watch?v=p1Vyhve9gtg

Fredrika
Medlem

De flesta människor tycker nog att det låter bra att stoppa terrorister på setta sätt. De tänker inte på att vem och vad som helst kan terrorklassas. Kritisk mot hbtq? — ”Våldsbejakande terrorist”.

Sedan får de problem med att de flesta kontantkortsmänniskor inte vill stå på alla hitta- och enirosidor så att de kan bli trakasserade av främlingar eller av telemarkeringbolag. Men det struntar de kanske i, i dagens permanentade post-9/11 krig för global terror mot civilbefolkningar.

Sigfrid
Medlem

Det här handlar inte om att stoppa terrorister utan det är bara ännu ett sätt att kunna förfölja oliktänkande som man gjorde i DDR.

Klaus
Medlem

Vilka problem de underlägsna NWO-marionetter har! Som i den bolsjevik Sovjetunionen och de kommunistiska satellitländerna befarar NWO-kommunisterna att det bekväma parasitlivet kan sluta.

Christoffer Svärd
Medlem

Storm-1984
https://www.youtube.com/watch?v=c9DYS_4jJPc
Veckans låt kanske?