Antidemokrat vill ändra lagen så Motståndsrörelsen förbjuds

DEBATT. En socialdemokratisk politiker, Jan-Erik Andersson, vädrade sin syn på demokrati i tidningen Ystads allehanda under veckan. En av Nordfronts korrespondenter benar lite i insändaren och väldigt snart växer en väldigt antidemokratisk bild fram.

Skärmdump från Ystads allehanda. Lägg märke till den komiska bildtexten.

Ystads allehanda har publicerat en insändare från den socialdemokratiske politikern Jan-Erik Andersson i vilken han beklagar sig över att Nordiska motståndsrörelsen får demonstrera. Han påstår i sin text att de nordiska runorna på Motståndsrörelsen fanor är symboler för judeutrotning. Dessa runor skall därför inte få visas offentligt. Han anser att detta omedelbart bör prövas i domstol och om domstolen beslutar att de inte är olagliga måste man helt sonika ändra lagarna så att de blir olagliga.

Jan-Erik Andersson, den odemokratiske demokratikämpen.

Andersson går vidare och kallar de nordiska runorna för svastikor, alternativt symboler, och vid användning av dessa skall man straffas, detta för att man då tydligen inte företräder den svenska demokratin vilken är inskriven i vår grundlag.

Möjligheten att yttra sig med just symboler står skrivet i yttrandefrihetslagen och den är en grundlag. Något som nu borde begränsas. ”Delar man inte grundlagens värderingar utan demonstrerar mot den ska man buras in.” enligt Andersson. Med tanke på socialdemokratins långa historia av att använda sig just av demonstrationer för att ändra grundlagarnas värderingar kanske Andersson även anser att de själva har handlat orättfärdigt?

Han verkar också vilja förhindra att personer ska kunna demonstrera mot grundlagarnas värderingar. Detta borde till exempel gälla EU-medlemskapet eller om Sverige skall vara en monarki. Med hans egen logik borde inte ens han själv få lov att demonstrera om han skulle vilja ändra den grundlagsskyddade mötesfriheten, det vill säga precis densamma som han nu säger sig vilja ändra.

Vidare tycker Andersson att polisen bör stoppa Nordiska motståndsrörelsen demonstrationer, ”Det finns lagliga möjligheter till detta.” Dock nämns inget mer konkret på vilka lagar dessa möjligheter skulle kunna vila på, kanske för att det inte finns några sådana i nuläget.

Insändaren fortsätter med: ”Yttrande- demonstrationsrätten är viktig, men demokratin måste ligga i botten. Delar man inte de demokratiska värderingarna ska man inte få demonstrationstillstånd.” Man skulle kunna tolka detta som att Andersson anser att alla partier som försöker begränsa Motståndsrörelsens grundlagsskyddade rättigheter som; yttrandefrihet, mötesfrihet och föreningsfrihet, alltså inte bör få några demonstrationstillstånd i framtiden.

Andersson fortsätter i slutklämmen av sin text med att försöka sätta likhetstecken mellan Sverigedemokraterna och Nordiska motståndsrörelsen. Han frågar sig bland annat när tidningarna kommer att rapportera nästa judeförföljelse från Sverigedemokraterna.

Uppenbarligen har han inte någon större insikt i hur Sverigedemokraternas ledning ser ut i dagens läge, men kanske några uttalanden från Sverigedemokraterna själva skulle kunna upplysa honom? Till exempel när Richard Jomshof yttrade sig på Facebook när han ansåg att ”antisionism är mångt och mycket antisemitism.”

En judeförföljande Sverigedemokrat?

Eller när Anna Hagwall ville införa begränsningar så att ingen familj, etnisk grupp eller företag direkt eller indirekt skulle kunna kontrollera mer än fem procent av media. Detta tolkades av ledningen som antisemitiskt och Hagwall blev därefter politisk vilde. Jimmie Åkesson svarade i lördagsintervjun med Sverige radio:

”– Ja, antisemitiska strömningar vill vi inte ha i vårt parti överhuvudtaget.”

Andersson avslutar med en önskan att folk bara ska rösta på partier som delar de demokratiska värderingarna och uppfattningen att alla människor har ett lika värde. Man kan undra om Andersson anser att alla åsikter också har ett lika värde?

Källor:
Sluta ge nazister tillstånd att demonstrera
Viktigt för SD att visa nolltolerans mot antisemitism

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

66 Kommentarer till "Antidemokrat vill ändra lagen så Motståndsrörelsen förbjuds"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Karoliner
Gäst
Nybörjare
Karoliner

Ignorans är något som grott som maskrosor i detta land.

G. Hallberg
Gäst
Nybörjare
G. Hallberg

Men Jan-Erik Andersson verkar gilla kommunismens massmord på civila eftersom han inte vill förbjuda dessa symboler. Förbjud den röda flaggan som är en symbol för kommunismens massmord som Socialdemokraterna viftar med på 1 maj.

Johnn
Gäst
Nybörjare
Johnn

Om något skall förbjudas är det ju koranen!
Hat mot alla icke troende och sjuka lagar och sjuk politik!

Christian Hamilton
Gäst
Nybörjare

Du glömde Tora och Talmudskrifterna. Där finns än värre uttryck för nedvärdering av alla icke judar. Icke judar (goyim) anses vara kreatur och icke människor. I Koranen talar man bara om otrogna vad jag har läst i alla fall.

Swoop
Gäst
Nybörjare
Swoop

De otrogna räknas knappt som mänskliga dock. Våra huvuden ska rulla och ifall det är judar eller muslimer som ska ordna det är irrelevant. Båda dessa läror ska ut från Europa.

poland
Gäst
Nybörjare
poland

och vilka är dem otrogna då?

Commander Keen
Gäst
Nybörjare
Commander Keen

”In a report published in June 2017, the Swedish Police Authority identified 61 areas around the country that have become increasingly marred by crime, social unrest and insecurity. Of these 61 areas, 23 are considered to be particularly vulnerable.”

I’m sorry media, WHO needs to be banned in Sweden? Time for a big shake up!

Marius
Gäst
Nybörjare
Marius

Source?

Allan
Medlem
Nybörjare

Om sossen går 200 sjömil söderut från Ystad slipper den irrirera sig på att ZOG ännu inte kommit paragrafmässigt i Sovjet-målet, för då befinner den sig på internationellt vatten och problemet är löst.

rökviken
Gäst
Nybörjare
rökviken

”– Ja, antisemitiska strömningar vill vi inte ha i vårt parti överhuvudtaget.”
Det ockuperade Tyskland ligger närmast. Men vi övriga är också illa ute.

Demokrat och INTE sosse
Gäst
Nybörjare
Demokrat och INTE sosse

Tycker att sossen skall straffas…med hundra piskrapp, fastbunden vid en skampåle!

rökviken
Gäst
Nybörjare
rökviken

Med tanke på vad den tyska civila befolkningen fick utstå under andra världskriget och därefter så är detta ett MILT straff.

Nisse Lund
Gäst
Nybörjare
Nisse Lund

Har herr Jan-Erik Andersson läst detta.
Kastar han inte sten i ett glashus?

Hitler var socialdemokrat inte moderat.
http://cyberliv.bloggplatsen.se/2013/06/01/9896414-hitler-var-socialdemokrat-inte-moderat/

Hitler var vänster, inte höger
http://sourze.se/2001/12/22/hitler-var-vanster-inte-hoger__73089#.WdkuqjuezIU

NSDK
Gäst
Nybörjare
NSDK

Nationalsocialismen er hverken højre- eller venstre orienteret.
Den er naturens lov og hører ikke under disse jødiske opfindelser

Geyser
Gäst
Nybörjare
Geyser

Nej, Hitler beskrev socialdemokratin som den absolut farligaste ideologin. Judens mest försåtliga vapen mot goyim. Hitler var givetvis inte heller vänster utan bortom den gamla höger-vänster skalan.

Jonas
Gäst
Nybörjare
Jonas

mer nazister på våra gator är en bra syn eftersom det är de man är när man värnar om ett svenskt sverige!!!

Christian
Gäst
Nybörjare
Christian

Jan-Erik Andersson – FÖRBRYTARE.

Johan ll
Gäst
Nybörjare
Johan ll

Andersson avslutar med en önskan att folk bara ska rösta på partier som delar de demokratiska värderingarna. Tydligen inser inte den mannen att detta uttalande slår tillbaka mot honom själv och hans parti.

Berest
Gäst
Nybörjare
Berest

Vilka är de ”demokratiska värderingarna”?

Demo-krati är kort och gott Folk-styre.
Den har det ersatts av en dikterad ”värdegrund” påtvingad av Makten. Det finns ett korrekt ord för det och det är DIKTATUR.
Märkligt inte svenskarna ser det. Det är uppenbart för de flesta utanför västvärlden.

Marius
Gäst
Nybörjare
Marius

”Det är uppenbart för de flesta utanför västvärlden.” Du menar bland diktaturerna och teokratierna?

senaste
Gäst
Nybörjare
senaste

Demokrati är snarare judeutrotning, dvs judarnas medel att utrota andra folk. Frihet, jämlikhet, broderskap gav judarna sitt likaberättigande, varpå de kunde börja klättringen uppåt mot överberättigande. Den ynklige svamlaren och folkförrädaren Andersson förtydligar för alla vem som har makten, liksom Jomshof. De tävlar båda i att smöra för (((husse))) och visa vem som på bästa (((demokratiska))) sätt kan utrota svenskarna. Vilka avskum! Men deras dagar är räknade.

Marius
Gäst
Nybörjare
Marius

Vad jag vet så har judar inte utrotat folk på ett antal tusen år. Däremot så har nazister slaktat miljoner judar för bara ca 80 år sedan. Hur kan du stöta en ideologi som torterar och dödar både barn och vuxna för att de tror på en annan gud än majoriteten av folket?

senaste
Gäst
Nybörjare
senaste

Hur kan du försöka sopa judarnas massmord på européerna under 1900-talet under mattan, och dessutom anklaga dem som försökte försvara sig mot detta för att vara förövarna?

#WikipediaIsYourFriend
Gäst
Nybörjare
#WikipediaIsYourFriend

”Jewish Bolshevism, also known as Judeo-Bolshevism, is an antisemitic and anti-communist canard which alleges that the Jews were at the origin of the Russian Revolution and held the primary power among Bolsheviks.”

Allan
Medlem
Nybörjare
poland
Gäst
Nybörjare
poland

anledningen till att polen e skyddad är för att vi följer kristendomen till skillnad från judiska ateitiska sverige ateist som ateist jesus is our king

leve det kristna vita poland fuck ateismen jesus jesus jesus

Roar
Gäst
Nybörjare
Roar

Kanskje folket nå burde stille seg spørsmålet om hvem som virkelig ønsker diktatur?

Roar
Gäst
Nybörjare
Roar

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

Reis dere opp mot mobben Svensker og meld dere inn i Motstandsbevegelsen IDAG!

Johan
Gäst
Nybörjare
Johan

Antisemit är anti globalism
Vart står du vid globalister eller frihetkämpar

Johan
Gäst
Nybörjare
Johan

Jag är så kallad antisemit jag för utveckling och förändring

Marius
Gäst
Nybörjare
Marius

antisemit är att du vill utrota judar. Hur är det att stå för utveckling?

Gustaf
Gäst
Nybörjare
Gustaf

Jan Erik Andersson tillhör Idiotian, nya smeknamnet på etablissemanget, så det är inget att bry sig om vad han säger.

Göteborgare
Gäst
Nybörjare
Göteborgare

Det skulle vara mer ärligt mot väljarna om sjuklövern gick ihop och bildade en enpartistat under namnet Demokratur-fundamentalisterna (D)…

lars rosenberg
Gäst
Nybörjare
lars rosenberg

Jan-Erik Andersson bevisar att den parlamentariska demokratin i nuvarande form är misslyckad;
Ystads Allehanda hatar yttrandefrihet.

Vicktoria
Gäst
Nybörjare
Vicktoria

Skrattretande,återigen.
Som att ni är farliga,när invandrare spränger folk här och där,utnyttjar systemet,samt kraftigt över representerade i svenska fängelser….ironin är fullkomlig.
Som jag sa nedan:Jag känner mig trygg att ni finns,som är för vårat folk och Sverige.

poland
Gäst
Nybörjare
poland

hellre vissa kristna invandrare än många svenska ateister

ateister lika med anders eklund

Tommy
Gäst
Nybörjare
Tommy

Bra sammanfattat av Lars Bern. Om Rotschild, Rockefeller och deras springpojke Georg Soros

Tommy
Gäst
Nybörjare
Tommy
demokrat
Gäst
Nybörjare
demokrat

Det mest demokratiska idag är att avskaffa demokratin i dess nuvarande form (vilket kan ske på olika sätt, folkomrösta om demokratin, revolution, statskupp etc)) som inte ger det egna folket något utrymme att påverka någonting. Vilket ramaskri vart det inte i media när folket folkomröstade i Sjöbo och 67% tackade nej till förrädar- och invaSIONSpolitiken, den viktigaste frågan av alla. Hit men inte längre, det var sista gången vi fick yttra oss i frågan, pekade media med hela armen, tala om hets mot folkgrupp.

demokrat
Gäst
Nybörjare
demokrat

Vi måste rensa upp i det odemokratiska åsiktsträsket där våra demokratiska företrädare hela tiden vänder svart till vitt. Dom verkar rädda för någonting, att hängas ut i media med bild, adress och allt.

A T E
Gäst
Nybörjare
A T E

Jag tycker att han uttalar sig som en äkta demokrat. Hycklare hela högen.

Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

Jan-Erik Andersson, en stackars hjärntvättad socialdemokratisk pajas till folkförrädare!

Thomas W Mosveen
Gäst
Nybörjare
Thomas W Mosveen

Begyner å bli tom for skjelsord som beskriver dette rottepakket godt nok. Kanskje tiden närmer seg handling? MERE demonstrasjoner og flere torgmöter,uanmeldte sådan.Sök i andre byer på andre siden av landet for å få grynterjävlene på avstand så vi får vist folket atter engang at alt går rolig for seg når den nordiske motstandsbevegelsen ikke blir et mål for ‘maktelitens feige agenda. Til seier kamerater !!

Alexander Vikström
Gäst
Nybörjare
Alexander Vikström

Du ger f.n i våra runor!

Demokrat
Gäst
Nybörjare
Demokrat

Demokratin tycks ha drabbats av förstoppning. Ett liberalt fettberg har satt sig på tvären.

Ingmar K
Gäst
Nybörjare
Ingmar K

Sossarna är de värsta av samhällsförstörarna.

senaste
Gäst
Nybörjare
senaste

Peter Sweden deltar i Tara Mccarthys senaste sändning och pratar om demonstrationen i Göteborg. Börjar vid 5:38

senaste
Gäst
Nybörjare
senaste
Fredrika Lampenschirm
Gäst
Nybörjare
Fredrika Lampenschirm

Kommunisterna i tidningen Proletären har i de senaste upplagorna hetsat mot oss och skriver hånfullt om oss efter demonstrationen. Ofrivilligt stöder de dock vår sak. Deras kritk mot polismaktens övervåld vid Kataloniens val är hård. ”Och visst har den katalonska nationen precis som alla andra nationer rätt till självbestämmande. Ett självbestämmande som inkluderar rätten till nationell avskildhet och upprättandet av en egen stat.”

Följaktligen gäller det även den nordiska staten. Vi kan väl inte förvänta oss ett konsekvent beteende från indoktrinerade kommunister. Men egentligen tycker de som vi. Det märks ganska ofta.

poland
Gäst
Nybörjare
poland

ingen skillnad på er och kommunistiska ateister

leve vita kristna katolska poland

poland
Gäst
Nybörjare
poland

all form av ateism är en sionistisk konspiration

poland
Gäst
Nybörjare
poland

Du har uppriktigt en poäng i vad du säger gällande Katalonien och dess sjävständighet. Frågan blir därmed mer komplex när man ska börja ta itu med samernas fråga, och om de samerna också har rätt till ett fritt och självständigt land, och om ett nej i sådana fall, vrf inte? och om ett ja, vrf? och jämföra den frågan med exempelvis kataloniernas självständighetssträvan :) bara en tanke, inget illa menat:) och frågan måste utredas ur en objektivsynvinkel :):)

pooland
Gäst
Nybörjare
pooland

okej (((poland)))

Berserker
Gäst
Nybörjare
Berserker

Dags att någon fristående grupp börjar ge vissa personer nattliga utflykter.

Geyser
Gäst
Nybörjare
Geyser

Ett såssesvin förnekar sig aldrig. Såssarnas bolsjevikvärderingar har kallats ”demokrati” många gånger tidigare men blir inte sanning för det. Om inte Grundlagen syftar till att värna åsikts-och yttrandefrihet så har demokratin inget värde. Och det har inte såssedemokratin.

qwe
Gäst
Nybörjare
qwe

Det är lite svårt att inte tycka synd om honom, han vet ju uppenbarligen inte bättre…

Ragnvald Jarl
Gäst
Nybörjare
Ragnvald Jarl
FÖR SISTA GÅNGEN OCH EN GÅNG FÖR ALLA !!! STÄLL FRAM DETTA SOM EN STÅENDE, FÖR FRAMTIDEN ALLMÄN TANKESTÄLLARE I ALLA FALL AV BETYDELSE I SAMMANHANGET – i synnerhet för dem, som uppträder som okunniga eller falska, eller trolösa, när det gäller våra nordiska folk och länder och våra angelägenheter rörande dessa. ———————————— STÅENDE, FÖR FRAMTIDEN ALLMÄN TANKESTÄLLARE Svensk grundlag och beslut som fattas av statsmakterna skall i enlighet med den svenska folkstyrelsen enligt regeringsformen, som är en av Sveriges grundlagar, ha åsiktsrepresentativitet bland de valda och fri åsiktsbildning jämte allmän och lika rösträtt som en ovillkorlig förutsättning. Här är… Läs mer »
Ragnvald Jarl
Gäst
Nybörjare
Ragnvald Jarl
Om regering eller lagstiftare – riksdagen – i något fall anser, att gällande grundlag eller vanlig lag inte är riktig eller inte är tillräcklig, får den regeringen eller lagstiftaren – riksdagen – överväga, att utreda frågan och bedriva lagstiftningsarbete i syfte att kunna stifta ny lag, eller ändra eller göra tillägg i grundlagen eller lagen, i enlighet med tillämpliga föreskifter i gällande grundlag. Domstolar skall emellertid inte tillåtas, att själva företaga, eller av andra påläggas, att ens riskera, att ersätta, eller förekomma, sådant lagstiftningsarbete, eller sådan lagstiftning, genom att antaga uttydningar föranledda, eller vägledda, av något annat än vad grundlag… Läs mer »
jostein2
Gäst
Nybörjare
jostein2

Där argumenten tar slut tar nävarna vid.

Marius
Gäst
Nybörjare
Marius

Saken är att det är lagligt att avbryta och förhindra demonstrationer som demonstrerar emot mänskliga rättigheter. Det ni nazister gör.

M.N
Gäst
Nybörjare
M.N

?

Podcast Nationella
Gäst
Nybörjare

Jan-Erik Andersson är ingen demokrat, däremot är han djupt okunnig.

//Karpis

AYO! HOL UP.
Gäst
Nybörjare
AYO! HOL UP.

Tycker Nerman skall skriva ett svar till YA.

Claes
Gäst
Nybörjare
Claes

Enligt Jan-Erik bör han själv buras in, eftersom han är emot den grundlag som ger honom rätten att offentligt vara emot sin egen ståndpunkt.

S:t Per, ta inte i för hårt den dagen
Jan-Erik står inför dej. Han gör så gott han kan.

Tommy
Gäst
Nybörjare
Tommy

Att stoppa ett tillstånd som motståndsrörelsen inte tänker söka lär spänna bågsträngen ytterligare. Och som jag ser det börjar det bli dags för motståndsrörelsen att ge sig ut i icke tillståndsgivna (men helt lagliga) demonstrationer och beväpna sig med spray och batonger i självförsvarssyfte, om nu polisen skulle få för sig att ställa sig på fel sida av lagen.

carl eriksson
Gäst
Nybörjare
carl eriksson

jag tycker det kan vara mycket trevligt på restaurangen.

wpDiscuz