Socialdemokrat kräver krafttag mot ”antisemitism”

UTBILDNING. Magnus Manhammar (S) kräver att hans egen regering tar krafttag mot ”antisemitism” med en uppmaning till Gustav Fridolin (MP) att göra utbildningsinsatser.

Foto: Sveriges riksdag

Riksdagsledamoten Magnus Manhammar (S) kräver nu att regeringen tar ett krafttag mot ”antisemitismen”.

— Vi måste arbeta mer systematiskt mot antisemitismen i Sverige och sätta in utbildningsinsatser i ett tidigt skede. Det är fullkomligt oacceptabelt att antisemitiska strömningar växer och frodas i dag”, säger Manhammar.

Han kräver vidare att utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) även gör utbildningsinsatser mot ”antisemitismen”.

I ett pressmeddelande har Manhammar skrivit att: ”Judar hotas och trakasseras, judiska institutioner angrips. Judiska inrättningar tvingas befästa sina synagogor, församlingshus och skolor som ointagliga fort, med kameror, staket, larm och säkerhetsslussar. Samtidigt som händelserna i Malmö och Göteborg kraftfullt har fördömts av regeringen och politiker måste vi se till att problemet förebyggs och bekämpas.”

— Vi måste ta krafttag och se till att genom kunskap vaccinera våra barn och unga mot antisemitismen. Vi måste börja redan i skolan på grundskolenivå. Antisemitismen har ingen plats i vårt samhälle, säger Manhammar.

Källa:
Blekingepolitiker kräver krafttag mot antisemitism

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
12 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments