Sociala medier nedstängda i Uganda – Twitter skriker ut i smärta samtidigt som de själva slår på användare

TWITTER. Uganda stänger ned sociala medier efter det att Facebook, Twitter och Instagram stängt av flera användare. Twitter fördömer beteendet samtidigt som de själva stänger av människor med annorlunda åsikter.

 

Twitter har tillfälligtvis bytt fot när det kommer till yttrandefrihet och beklagar sig nu över att sociala medier stängs ned av internetleverantörer under valet i Uganda. Under lång tid har Twitter stängt av personer med annorlunda åsikter än dem själva och detta har intensifierats de senaste veckorna när de börjat stänga av konservativa och även den amerikanska presidenten Donald Trump.

Enligt en tidning i Uganda så har Facebook och Twitter även stängt ned konton i landet och kallat vissa konton för falska. Regeringens talesperson Ofwono Opondo har efterfrågat bevis för detta.

— Vi har dragit slutsatsen att detta har varit valsabotage i ett försök att underminera eller influera det kommande valet i en riktning som är mot regeringen eller NRM.

En anledning till att Twitter riktar in sig mot Uganda är antagligen för att Uganda har en annan syn på homosexualitet än vad Västerlandet har, något som Västerlandet aktivt försöker ändra på. 2016 rapporterade Nordfront om att poliser med automatvapen stormade en bögklubb och arresterade flera personer. Flera aktörer i Uganda kämpar aktivt för att homosexualitet inte skall legaliseras.

I videon nedanför ser vi hur en kristen pastor politiskt pratar om homosexualitet i Uganda.

Motreaktioner mot den homosexuella politiken i Uganda finns även i Sverige. Sverigedemokraterna vill stoppa alla bistånd till nationer som de anser vara ”homofientliga”. Uganda är en av dessa nationer.  Sverigedemokraternas ungdomsförbund har också en vänlig inställning till homosexuellas möjligheter att adoptera.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments