Sociala aktiviteter i Stockholm

I lördags arrangerade Motståndsrörelsens Stockholmsavdelning en aktivitet av det mer sociala slaget. Sociala aktiviteter vare sig dessa består av utflykter eller kamratkvällar faller vanligtvis inte inom ramen för vad som anses vara politisk kamp, vilket ju avdelningen ”kamprapporter” här på hemsidan är till för.

Ibland kan vi dock göra vissa undantag då vanliga trivselaktiviteter ändå kan anses falla inom ramen för vår organiserade verksamhet. Sådana aktiviteter syftar ju till att stärka banden och kamratskapen inom organisationen vilket givetvis är ett nog så viktigt syfte.

Strax över ett tiotal patrioter träffades således på lördagsmorgonen i en förort ett par mil från centrala Stockholm. Aktivisterna begav sig därefter till ett väldigt naturskönt område en bit från civilisationen för att grilla korv, umgås med vänner samt, för den som ville, prova på s.k. rappelering. Detta innebär kort och gott att man med hjälp av ett rep samt ev. en sele tar sig nedför branta klippor, husväggar osv. Kort sagt sånt som de allra flesta någon gång sett på TV eller i någon actionfilm.

Ett par av aktivisterna som ansvarade för dagens aktiviteter hade utövat rappelering som fritidsintresse och fick således, då de hade vanan inne, instruera de nybörjare som ville försöka. Att baklänges fira sig ner för ett brant stup, även om höjden ”bara” mäter drygt femton meter kan givetvis vara nog så nervöst för den som aldrig tidigare sysslat med denna typ av verksamhet. Det hela slutade dock väl och åtminstone ett par av deltagarna visade sig senare ha fått blodad tand för sporten.

Efter en mycket trevlig dag med lite friluftsaktiviteter på schemat som omväxling avslutades så aktiviteterna vid 16-tiden.

Rappelering med klätterutrustning

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments