Snöbollskrig bryter ut runtom i Europa – trots restriktioner

UTRIKES. Trots att regeringar runtom i Europa uppmanar alla att stanna hemma har många valt att njuta av vintern och snön. Stora snöbollskrig har brutit ut i bland annat Storbritannien och Spanien. 

Genrebild. Foto: CC public domain.

Regeringar runtom i världen och Europa uppmanar samtliga medborgare att hålla sig hemma och inte träffa sin familj eller sina vänner, med anledning av smittspridningen av coronaviruset. Trots hårda restriktioner och utegångsförbud i många länder har många européer ändå valt att gå ut och njuta av snön som har kommit.

Väl ute i friska luften har spontana snöbollskrig brutit ut, med hundratals människor inblandade. Videor och bilder från dessa händelser har spridits mycket via sociala medier, vilket för det mesta har bemötts med glada leenden.

Hundratals människor samlades igår i Hyde Park i den brittiska staden Leeds, för att utkämpa ett sådant snöbollskrig.

Även i Spanien – som inte haft så här mycket snö på 50 år – passade många på att ge sig ut för att utkämpa ett enormt snöbollskrig. Efter ett tag kände sig några poliser sig manade att avbryta leken med hänvisning till den eventuella smittspridningen.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments