Snart fler mord i London än i New York

UTRIKES. London är på väg att gå om New York i antalet mord.

Efter att New York sedan mitten av 1900-talet var hem för den organiserade brottsligheten i USA har många i Europa förknippat staden med mycket brottslighet och framförallt mord. Staden har dock i flera årtionden blivit allt tryggare jämfört med andra städer i USA. Vad de flesta inte förväntat sig är att London skulle gå om staden New York i antalet mord. Detta håller nu på att ske.

Sedan årsskiftet har det i New York skett 50 mord, samma siffra för London är 46. Samtidigt som man dock har sett en nedgång i New York fortsätter våldsbrotten i London att öka. Statistiken pekar även på att antalet mord i London inte är på väg att sjunka. Detta får nu politikerna att förundras över hur något sådant kunnat ske.

Bland de förundrande politikerna finns den före detta polisen och rasfrämlingen Leroy Logan.

— Jag kan inte förstå hur det spårat ut så här, säger Logan och fortsätter:

— Vi har sett viruset som är grovt våld sprida sig. Det är en epidemi i flera olika delar av samhället.

I ett försök att komma i underfund med problemet väljer Londons politiker att skicka personer till New York på en ”leta fakta”-resa. Från statligt håll satsar man istället på en social mediekampanj som kommer att kosta landets skattebetalare 1,35 miljoner pund.

Källor:
London murder rate overtakes New York’s
Crime in New York City

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments