Småländskt julbord

I ett vintrigt Småland samlades medlemmar för att äta ett äkta småländskt julbord.

Medlemmar hade under flera dagar förberett detta första julfirande sedan Näste 7 återbildades.

Medans de sista detaljerna färdigställdes fanns det chans att bara umgås med andra likasinnade, medans barnens glada stoj hördes på övervåningen hemma hos den sympatisör som ställt sitt hem till förfogande.

Så var det äntligen dags för sugna gäster att hugga in från de digra faten och fulla grytorna. Under gemytliga samtal inmundigades den fantastiska maten, ingen hade något att klaga på gällande maten som serverades. Alla hämtade om minst två gånger och man var överens om att detta överträffade det som kommersiella ställen vanligtvis serverar.

Efter att alla ätit sig mätta höll värden Roland Finser ett kortare anförande om vikten av sammanhållning och att det bara finns en väg att välja för det svenska och de europeiska folken, men att de måste väckas.

Sedan fanns tid till att sitta i goda kamraters sällskap och diskutera, stort som smått. Allvarliga ämnen likväl som mer lättsamma avhandlades. De senare lockade alla ofta till skratt och stämningen kan inte annat än beskrivas som muntert uppsluppen, vilken inte försämrades av barnens glada skratt då dessa åter börjat leka istället för att lyssna på de vuxnas ”tråkiga” diskussioner. Skönt är att i goda kamraters sällskap bara umgås och inte ha något annat på dagordningen, samt att se barnen stoja och stimma trots att några av dem aldrig träffats innan.

Så var det då dags för efterrätt. Vad serveras då vid ett småländskt julbord om inte ostkaka med grädde och sylt.

Samtalen fortsatte ytterligare någon timme, medans kamraterna hjälptes åt att dela på den digra disk som var resultatet av nästets midvinterfirande.

Trötta, men mätta och glada, skildes kamraterna åt för hemfärd i ett vitt och fint Småland i sin vackraste vinterskrud.

Sammanfattningsvis så kan man inte säga annat än att detta var den hitintills gemytligaste sammankomst som Näste 7 hållit och att det i framtiden kommer att anordnas fler liknande festligheter. Vill du få möjlighet att delta i framtiden? Tveka inte, ansök till Nordiska motståndsrörelsen för att inte missa chansen nästa gång det bjuds in till gästabud.

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om