Småbarnsmor lade ut bild på sambons mördare – åtalas för brott

GÖTEBORG. När den 26-åriga kvinnans sambo mördades lade hon ut namn och bild på den man som kom att häktas för mordet på Facebook. Bevisen räckte dock inte för att fälla honom för mord och nu åtalas istället kvinnan för brott mot personuppgiftslagen.

Det är Aftonbladet som skriver om 26-åriga Amanda, vars sambo sköts ner och dog i hennes armar utanför deras gemensamma hem i Göteborg. Sambon var involverad i cannabishandel, vilket man tror är orsaken till att han mördades.

Innan han dog pekade han ut en man som skytten.

— Han berättade för mig vem det var som sköt honom innan han dog, säger Amanda till Aftonbladet.

Inom kort kom mannen att häktas misstänkt för mordet och den numera ensamstående mamman Amanda valde då att publicera namn och bild på honom på sin Facebook.

Men bevisen räckte inte för att åtala honom för mord och i slutändan dömdes han för grovt skyddande av brottsling och grovt vapenbrott till tre års fängelse i hovrätten. Ingen kom att dömas för mordet på Amandas sambo.

Den utpekade skyttens anhöriga såg dock Amandas Facebookinlägg och valde att polisanmäla det. Nu misstänks hon för brott mot personuppgiftslagen och åtalas vid Göteborgs tingsrätt.

— Jag bedömer att det som hon gjorde är brottsligt och då är jag skyldig att åtala. Det är förbjudet att lägga ut den här typen av uppgifter på Facebook och andra grupper, säger åklagaren Håkan Johansson.

Ifall småbarnsmamman döms riskerar hon böter och att få stå för rättegångskostnaderna.

— Hade jag vetat om att det var olagligt har jag gjort det på ett annat sätt. Men efter allt som har hänt var jag inte vid mina sinnens fulla bruk. Och jag kunde aldrig tro att det var olagligt för mig att berätta om mina egna minnen, säger hon och fortsätter:

— Det är total katastrof. Jag är ensamstående med två barn, vi lever under existensminimum redan nu på grund av allt som har hänt.

Rättegången mot Amanda hålls den 5 juni,

Källa:
Amanda, 26, la ut sambons utpekade mördare på Facebook – åtalas

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Vera
Nybörjare
Vera
1 år sedan

Åter igen ”Alla människors lika värde” när EXPRESSEN lade ut bilder från mödrar, pappor och andra medlemmar i NMR så att en del miste sina arbeten – ingen lagsökande reaktion. En mördares skydd är alltså viktigare. Ärligt sagt så ger jag fullständig F.. i demokratins människors värdesättning.

Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan
Reply to  Vera

Försvarar inte vår regim och våra politiskt ditsatta (((dummstolar))) som begår antivitism och brott mot ursprungsbefolkningen. Dels genom att förfölja dissidenter men även genom att låta antivitt våld likt detta, låta mördaren få gå fri. Däremot ska offret passa sig om denne är vit, för då kan denne bli dömd istället… Vi får aldrig glömma dessa folkförrädare som denna individ, Håkan Johansson. Däremot, blir inte detta direkt en rättsak? Ett pågående arbete för (((polis och dummstol))) vilket gör att (((media))) (men även privata) inte får publicera någon som helst information om händelsen undertiden som rättsprocessen sker (information som polisen har… Läs mer »

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
1 år sedan

Vilket PUCKO som erkänner!! Det vet ju alla som inte har en melon som hjärna att det inte går att bevisa något med hjälp av en skärmdump på Facebook!

comment image

Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan

Folk blir dock dömda även om man nekar. Det beror oftast från fall till fall och vem det är som ger domen. Ibland kanske man inte tror på historian och blir därmed dömd, och i andra fall där man inte kan motbevisa och att det faktiskt kan finnas en eventuell chans att händelseförloppet som beskrevs kan ha skett på riktigt och om personen verkar trovärdig. I detta fall kanske hon trodde att om hon erkände med tanke på omständigheterna så skulle det kanske bli lindrigare / bortse det hela (dock ska man aldrig erkänna oavsett vad). Sedan kanske hon inte… Läs mer »

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan

Clownsverige. Som när man blir åtalad för vållande av annans död när en inbrottsjuv från en sydländsk liga halkar på ens hala hustrappa och bryter nacken.