Augusti – slutspurt i valkampen

Av ,
Nästeskorrespondent
1

MÅNADSRAPPORT. Under augusti månad har Nordiska motståndsrörelsen lagt i ytterligare en högre växel i valkampanjen. Detta har bland annat innefattat två demonstrationer, så gott som dagliga offentliga aktiviteter och hisnande mycket flygblad. Här summeras den gångna månaden.

Att sammanfatta Nordiska motståndsrörelsens aktiviteter under augusti 2018 innebär att man måste vara aningen mindre detaljerad än andra månader. Anledningen därtill förklaras enklast genom att jämföra augusti 2018, då vi redovisar 458 kamprapporter, med exempelvis augusti 2017, då vi redovisade 203 kamprapporter. Det rör sig alltså om mer än en dubblering av basaktivism såsom flygbladsutdelningar, affischeringar och annan propagandaverksamhet. Vad annars vore värdigt en valkamp?

I stort har fokus legat på Boden, Ludvika och Kungälv, alltså de kommuner där Motståndsrörelsen ställer upp i val – men denna artikel ska försöka hålla sig undan därifrån! Numera bedrivs dagligen offentlig aktivism och man sänder dels direkt från gatan, dels från studio samt via radio. Lägger man dessutom till att det skrivs en hel del om vad som försiggår i dessa tre kommuner, så antar jag att du som läsare redan känner till det mest matnyttiga!

Läsarna hänvisas istället till Motståndsrörelsens tre kommunhemsidor:

Nordiska motståndsrörelsen i Boden

Nordiska motståndsrörelsen i Ludvika

Nordiska motståndsrörelsen i Kungälv

Med detta avverkat rör vi oss österut mot finländska Åbo. Den 18 augusti genomförde Nordiska motståndsrörelsen en demonstration i Åbo under parollen ”Leve motståndet!” Demonstrationen syftade till att slå vakt om yttrandefriheten och Nordiska motståndsrörelsens rätt att lagligt bedriva sin verksamhet i Finland – någonting som hotats genom förbudsrättegångar som påbörjades för närmare bestämt ett år sedan. NTV var givetvis på plats för att sända webbtv och vi guidades på Åbos gator av ingen mindre än Niklas Yngwe:

Demonstrationen levde sannerligen upp till sin paroll och torde ha klargjort att oavsett förbud eller ej, så kommer nationalsocialister i Finland att fortsätta kampen för ett fritt och enat Norden! ”Eläköön vastarinta!

Under månadens gång har man även offentliggjort att de första stegen i motangreppet mot bankerna tagits.

Bakgrunden är den att efter det att Nordiska motståndsrörelsen nekats ha bankkonto hos någon bank i Sverige samlade man hastigt in över 400 000 kronor, som nu ska användas för att åsamka bankmaffian största möjliga skada. Nordiska motståndsrörelsen är av den bestämda uppfattningen att globalistiska banker aldrig ska få avgöra vilka politiska organisationer som ska tillåtas inneha bankkonto eller ej!

Riksrådsmedlem Pär Öberg har uppgett att man tillsammans med en advokat börjat se över vilka angreppspunkter som står till buds. Gissningsvis finns det mer information i frågan, men detta har ännu inte kommit till allmänhetens kännedom – så vi får snällt vänta!

Månadens otvivelaktigt största händelse i Sverige ägde rum i Stockholm. Demonstrationen, som istället tog sig form som en stillastående – men rakryggad – manifestation, bjöd på kraftfulla tal och goda möjligheter till nya bekantskaper. Under tiden som denna manifestation ägde rum på Kungsholmen genomfördes en Skorzenyaktion vid riksdagshuset och den går att bevittna här:

Anledningen till att man från demonstrationsledningen valde att hålla en stillastående manifestation istället för en cirkelmarsch förklarades inledningsvis av Pär Sjögren. Eftersom Polismyndighetens dialog avbrutits med order från ”högre ort” om att inte tillåta en nationalsocialistisk styrkedemonstration i centrala Stockholm, och istället endast erbjuda en runda bland höga bostadshus strax utanför centrum, så valde man att i protest mot beslutet hålla en stillastående sammankomst.

Istället bereddes möjlighet att fördjupa sin bekantskap med redan kända kamrater eller knyta nya kontakter. Angående de fyra talen så var retoriken slipad till sällan skådad skärpa och kretsade i mångt och mycket kring organisationens väg framåt trots förbudshets och förtryck.

För den som av en eller annan anledning inte valt att förkovra sig i allt material från denna manifestation så rekommenderas Fredrik Vejdelands sammanfattning av dagen, en uttömmande bildartikel och den än mer uttömmande direktsändningen som fortlöpte under hela manifestationen, vari man också kan höra talen i sin helhet.

Nu är det mindre än en vecka kvar tills valet och fram tills dess kommer valkampen troligtvis att bli ännu intensivare. Du som bor i närheten av Boden, Ludvika eller Kungälv bör naturligtvis komma förbi och tala med våra aktivister om du inte redan gjort detta – och, oavsett var du bor, bör du givetvis rösta på Nordiska motståndsrörelsen nu på söndag samt ansöka om medlemskap!

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Gunnar Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Gunnar
Medlem

Alltså Nordiska motståndsrörelsen går verkligen framåt som en Tiger-tank just nu. Sjukt imponerande aktivism och en bra artikel för att redovisa det.