Slutgiltigt valresultat från Boden kan dröja

VALÅR. Under onsdagen skulle Länsstyrelsens rösträkning vara klar och man har utlovat någon form av besked under dagen. Men enligt uppgifter till Nordfront kan resultatet komma att dröja fram till nästa vecka.

Nordiska motståndsrörelsen bedrev en intensiv valkampanj i Boden. Foto: Nordfront.

På valnatten stod det klart att Nordiska motståndsrörelsen inte fick nog röster för att ta sig in i Kungälv och Ludvikas kommunfullmäktige. I Kungälv landade ”Övriga partier” på 0,7 procent av rösterna och i Ludvika särredovisades Nordiska motståndsrörelsen och slutade på 1,3 procent istället för de 2 procent som behövdes för en plats i det lokala parlamentet.

I Boden fick dock ”Övriga partier” 12,4 procent av rösterna, och även om det nystartade Bodenalternativet med största sannolikhet står för merparten av dessa så är det alltså fortfarande oklart ifall man når upp till en plats i kommunfullmäktige eller ej.

Fördelningen av röster mellan ”Övriga partier” i Boden kommer alltså inte att redovisas för än Länsstyrelsen har räknat rösterna klart,

Enligt en person med insyn i Länsstyrelsens arbete är dock försändelser med förtidsröster försenade i Norrbotten. Rösterna kommer att flygas till Gällivare under dagen och anländer i Luleå först under kvällen.

Enligt Nordfronts källa kan ett slutgiltigt resultat komma att dröja så länge som till den 21 september.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
David Nilsson
Nybörjare
David Nilsson
1 år sedan

Valresultatet spelar inte så stor roll, även om det hade varit kul att sitta med förbrytarna och nagelfara deras beslut. Men vi har gjort ett stort avtryck på Bodens och Norrbottens befolkning! Många ansökningar och mycket nytt folk som man har fått träffa. Jag är väldigt nöjd över insatsen här uppe! Jag hälsar våran kommande seger! \0

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
1 år sedan

Jag ser på valdistriktsstatistiken att det måste bo flera dussin motståndsmän nära mig!

Rapportera in Er till Nordiska motståndsrörelsen! Idag!