Slovakiens premiärminister anklagar Soros för att vilja störta regeringen

UTRIKES. Slovakiens socialdemokratiske premiärminister Robert Fico säger att miljardären och valutaspekulatören George Soros försöker störta landets regering.

Robert Fico och hans regering befinner sig just nu i en kris efter ett omtalat mord på en journalist, vilket lett till omfattande protester runtom i landet. Oppositionen har även hotat att genomföra en misstroendeförklaring mot Fico om han inte utlyser nyval.

Enligt Fico är George Soros inblandad i attackerna och har som mål att störta Ficos regering. Han pekar bland annat på att Slovakiens president Andrej Kiska nyligen träffade Soros privat i New York.

— Ni kan anklaga mig för konspirationsteorier, jag bryr mig inte, sade Fico nyligen och sade vidare att han ville att Kiska skulle redogöra föra vad han samtalade med Soros om i New York.

— Han ville tala privat med Soros, och vi vet alla vad han gör i denna region, sa han.

Robert Fico är inte den första regeringschefen i Centraleuropa som attackerat Soros för hans subversiva verksamhet. Ungerns premiärminister Viktor Orbán har vid återupprepade tillfällen kritiserat Soros och regeringen i landet har även informerat sina medborgare om att Soros vill att Ungern ska drabbas av en enorm massinvandringsvåg.

Källa:
Slovak Premier Sees Soros Behind Plan to Topple His Government

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Klaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Det är George Soros’ jobb att förstöra vita samhällen. Om så erfordras måste regeringspolitiker ersättas med kommunister, judar, dumskallar eller köpta kriminella. Han blev ännu inte fängslad. Till skillnad från gangstern George Soros är nationalsocialister filantroper.