Slovakien stämmer EU i Europadomstolen

EU. I ett försök att hindra EU från att genomföra det starkt kritiserade kvotsystemet för att fördela asylsökare inom unionen kommer Slovakien att stämma unionen i EU-domstolen i Luxemburg.

Den Europeiska unionen planerar i detta nu att genomföra ett kvotsystem som innebär att alla asylsökare i EU kommer att fördelas inom unionen. Slovakien, Ungern, Rumänien och Tjeckien motsätter sig alla ett kvotsystem av asylsökare. Samtliga blev nedröstade i ett möte med EU:s inrikesministrar i september månad då 120 000 asylsökare skulle fördelas inom unionen genom bindande kvoter.

I ett försök att stoppa det starkt kritiserade kvotsystemet tänker nu Slovakien, som Nordfront tidigare rapporterat om, stämma unionen i EU-domstolen i Luxemburg. Fram till den 18:e december har man på sig att lämna in stämningen till EU-domstolen och enligt Slovakiens premiärminister Robert Fico kommer det att ske mycket tidigare än så.

— Vi kommer att ta det rättsliga steget i en domstol i Luxemburg tidigare än så, uppger premiärministern.

Även Ungern som är en av de europeiska länder som har riktat mest kritik mot massinvandringen till Europa planerar att vidta liknande åtgärder.

Källa:
Slovakien tar flyktingfrågan till EU-domstolen

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om