Slagsmål i Ukrainas parlament

UKRAINA. I det ukrainska parlamentet bröt slagsmål ut sedan nationalistiska ledamöter knuffat bort en kommunistisk talare från talarstolen.

Under tisdagsförmiddagen hölls det diskussioner kring den politiska krisen i Ukrainas rysktalande zon, det vill säga i syd och ost, vilken omfattar krav från pro-ryska aktivister om självständighet från Ukraina. Aktivisterna har ockuperat regeringsbyggnader.

Petro Symonenko, ledare för kommunistpartiet, anser att många politiker spelat pro-ryska aktivister i händerna då man störtade den förre presidenten Viktor Janukovitj. Han motiverar detta med det faktum att de pro-ryska aktivisterna ockuperat regeringsbyggnader, vilket även nationalister gjorde under upproret mot Janukovitj.

– Idag gör ni allt för att skrämma folk. Ni arresterar folk och börjar slåss med folk som har en annan åsikt, sade han varvid det slog slint för två parlamentsledamöter från nationalistpartiet Svoboda som puttade bort Symonenko från talarstolen vilket i sin tur resulterade i ett knytnävsslagsmål mellan ledamöter från olika partier.

Det här är inte första gången det bryter ut slagsmål i Ukrainas parlament. Även förra månaden började parlamentsledamöter slåss med varandra:

Källa:
Ukrainian MPs brawl as nationalists are accused of playing into Russia’s hands

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om