Slagsmål på badstrand när kvinnotrakasserande afghaner konfronterades

Av ,
Informationskriget.se
8

MÅNGKULTUREN. När ett gäng med afghaner som trakasserade kvinnor på en badstrand i Sala blev konfronterade så utbröt ett vilt slagsmål där till och med knogjärn användes.

Från polisens förundersökning. Klicka för att förstora.

Den 14 maj 2018 kom ett gäng på sex afghaner till badplatsen vid Måns Ols i Sala. Sittandes på en filt drack de tequila och öl samt rökte vattenpipa. De trakasserade även flickor och kvinnor runt omkring dem genom att intensivt stirra och genom att ropa till dem och göra gester. Bland annat gjorde de lockljud som man gör till katter samtidigt som de tog sig själva i skrevet.

En bit ifrån afghanerna satt ett sällskap som framförallt bestod av svenskar, där även ett syskonpar med ursprung från Balkan ingick. När männen från det svenska sällskapet var nere och badade så började afghanerna ropa på samma sätt och göra tecken till de två kvinnorna som satt kvar, varpå kvinnorna sade åt dem att de skulle sluta. Afghanerna fortsatte dock och skrattade bara åt dem när de blev arga. När sedan männen i det svenska sällskapet hade kommit tillbaks från badet så gick kvinnan från Balkan som vid det laget hade tröttnat rejält på afghanerna fram och konfronterade dem. Afghanerna skrattade bara och en av dem kallade henne till och med för hora, vilket gjorde henne så arg att hon tog upp en av afghanernas öl och hällde den över honom.

När afghanen fick ölen över sig så flög han upp och gav kvinnan en kraftig örfil så att hon flög i marken. De andra afghanerna for också upp. I tumulten fick kvinnan flera slag av afghanerna innan hennes bror hann fram för att försöka skydda henne, varpå flera av afghanerna gav sig på honom. Ännu fler personer anslöt till tumulten, men bråket var framförallt mellan syskonparet från Balkan och de två av afghanerna som var mest aktiva och aggressiva. När kvinnans bror i ett läge var fasthållen i ett strypgrepp så sprang den andre av de två mest aktiva afghanerna iväg till en väska och hämtade ett knogjärn och precis när brodern lyckades ta sig ur strypgreppet så blev han slagen i bakhuvudet med knogjärnet. Bråket fortsatte en stund till och avbröts först när det började skrikas om att polisen var på väg.

Afghanerna försvann från platsen och poliserna tog emot anmälan och samlade in vittnesmål. När poliserna försvann från platsen kom fyra av afghanerna tillbaks och hotade en annan afghan som hade stått och filmat hela slagsmålet. De krävde att han skulle radera filmklippen, vilket han inte gjorde och senare användes filmklippen som visar delar av skeendet som bevis vid rättegången. I ett av filmklippen hör kvinnan från Balkan skrika till afghanerna att de inte hade i landet att göra och att detta är ”vårt land”.

Västmanlands tingsrätt dömde som följer.

Ahmad Ahmadi (född 2000-02-16) fick 2 månaders fängelse för Misshandel och Övergrepp i rättssak.

Mahdi Alizada (född 1999-10-27) fick 1 månad och 14 dagars fängelse för Övergrepp i rättssak.

Ali Naqi Nabawi (född 1999-12-01) fick 1 månad och 14 dagars fängelse för Övergrepp i rättssak.

Zabiullah Sakhi (980366-5497) fick 4 månaders fängelse för Misshandel och Övergrepp i rättssak.

Åklagaren hade yrkat att alla fyra skulle utvisas, men rätten underkände dessa yrkanden med motiveringen att brotten inte var tillräckligt allvarliga.

Zabiullah Sakhi

Ali Naqi Nabawi

Rätten ansåg att båda sidor hade ansvar i att bråket uppstod och det mesta av våldet som förekom räknas som nödvärn. De två som dömdes för misshandel hade dock enligt rätten gått över vad som får räknas som nödvärn och därför dömdes de för misshandel.

Av polisens förundersökning framgår att Migrationsverket redan tidigare, under 2017 och under våren 2018, hade beslutat att de fyra afghanerna skulle utvisas eftersom de inte hade några skäl till att få stanna, men av någon anledning fanns de ändå kvar i landet.

Källa:
Västmanlands TR B2449-18 Dom 2018-07-09

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments