Slagsmål i Lövestad – meningsmotståndare gick till angrepp mot aktivister!

SJÖBO. Slagsmål utbröt på Lövestads marknad vid middagstid när meningsmotståndare gick till angrepp mot Nordiska motståndsrörelsens aktivister som höll offentlig flygbladsutdelning.

Under middagstid samlades aktivister och partimedlemmar från Näste 3 i den lilla tätorten Lövestad i Sjöbo kommun för en offentlig flygbladsutdelning. Detta med anledning till Lövestad marknad som pågår under dagen. Till en början gick allt lugnt till och många flygblad delades ut till nyfikna svenskar, uppger Nordfronts korrespondent i Näste 3.

Efter en stund dök marknadsansvarig upp och hävdade att platsen som motståndsmännen ställt upp sig på var förhyrd och att det inte var allmän plats. Med otrevlig ton försökte den marknadsansvarige att få bort aktivisterna som vägrade flytta på sig.

Detta ledde till att marknadsansvarig i ren ilska begav sig därifrån för att hämta ett par stolar, ett bord och en reklamskylt från Ica som han sedan ställde upp på platsen där aktivisterna delade ut flygblad. Men som det tydligt framgår på bilden ovan så fanns där inga representanter från Ica, stolarna och bordet förblev tomma.

Ett tag senare så började stämningen att hetta till vid platsen och slagsmål utbröt till sist mellan aktivister och meningsmotståndare. Slagsmålet började med att en meningsmotståndare tog tag i fotografens kamera och förstörde den. En aktivist som såg detta gick genast till motangrepp samtidigt som fotografen gjorde detsamma. En annan meningsmotståndare kom då upp bakifrån och tog strypgrepp på aktivisten vilket ledde till att en annan aktivist fick rycka in och hårt tillrättavisa den fege angriparen.

Tumultet varade i ett par minuter. Efter att situationen lugnat sig så anlände polis till platsen för att upprätta anmälan om misshandel och i skrivande stund så pratar polisen med vittnen. Motståndsmännen är vid gott humör och ingen är allvarligt skadad.

Nordfront kommer att återkomma med en fullständig rapport om händelserna på Lövestads marknad.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments