Skulle ”stoppa nazisterna” i Boden – misstänks för knark- och våldsbrott

BODEN. I samband med första maj i Boden begav sig en ung man ut för att ”motdemonstrera” mot Nordiska motståndsrörelsens tillståndsgivna demonstration. Nu misstänks han för våld mot tjänsteman, narkotikabrott och försök till grov misshandel.

Så kallade motdemonstranter ”demonstrerar” i Boden på första maj. Foto: nordfront.se

Det var när Nordiska motståndsrörelsens demonstrationståg skulle svänga in på Kungsgatan i centrala Boden som polisen ingrep mot en motdemonstrant av okänd anledning. I samband med detta ska han ha blivit våldsam, och misstänks nu för flera brott.

— När vi ingrep tog han till våld. Han greps och fördes in till polisstationen och förhördes innan han försattes på fri fot, säger Patrik Ström, kommissarie vid polisen i Norrbotten och press talesperson under insatsen i Boden.

Mannen är sedan tidigare okänd hos polisen, men misstänks nu för våld mot tjänsteman, narkotikabrott och försök till grov misshandel.

Källa:
NMR-tåget: Så många poliser kallades in

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments