Skulle demonstrera mot folkgemenskap – misstänks nu för vapenbrott

1 MAJ. Tillsammans med clowner, lokalpolitiker och kändisar inom Twittervänstern demonstrerade en mindre grupp maskerade och beväpna antifascister mot folkgemenskap i Falun under gårdagen. En av dem misstänks nu för brott mot vapenlagen efter att ha ertappats med pepparspray.

I Falun demonstrerade de sedvanliga clownerna mot folkgemenskap, sida vid sida med diplomatdöttrar och direktörssöner från våldsvänstern. FOTO: nordfront.se.

Motdemonstranterna under Nordiska motståndsrörelsens första maj-demonstration under måndagen bestod av en salig blandning av vuxna människor utklädda till clowner, unga tjejer, lokalpolitiker och Twitterkändisar. Bland dessa stod dock en mindre grupp maskerade personer som viftade med symboler för våldsvänstern.

Trots att det råder maskeringsförbud under demonstrationer i Sverige så lät polisen dessa personer hållas, samtidigt som de försökte att störa Motståndsrörelsens tillståndsgivna demonstration.

Maskeringsförbudet vid demonstrationer gäller uppenbarligen inte systemets egna lakejer inom våldsvänstern. FOTO: Nordfront.se.

En kvinnlig motdemonstrant greps också då hon ertappades med pepparspray. Motdemonstranten misstänks nu för brott mot vapenlagen.

— Hon blev hämtad till förhör och är nu hörd och släppt, rapporterade polisens presskommunikatör Stefan Dangardt till DT under gårdagen.

Källor:
En misstänkt för vapenbrott under 1 maj-demonstrationerna
Motdemonstranter tilläts bära maskering under 1 maj-tåg

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments