Skuldmonument invigt i Stockholm

Förra tisdagen, den 13 juni, invigdes ”Vägen” i Stockholm, ett nytt gångstråk som leder fram till ”Monumentet över förintelsens offer”. Syftet med gångstråket är att uppmärksamma monumentet och ge det en mer framträdande position i stadsbilden.

Det nya stråket, som är belagt med gatsten från Budapests getto och inramas av järnvägsräls, sträcker sig från Stockholms synagoga vid Aaron Isaacs gränd till Raoul Wallenbergs torg vid Berzelii Park. Invigningen av ”Vägen”, som stråket kallas, hade hög politisk prioritet och sköttes av finansborgarrådet Annika Billström (s), som är gift med juden Lennart Weiss.

Tanken bakom ”Vägen” är att ge det befintliga monumentet en mer framträdande plats i stadsbilden, så att fler besökare kan ”beredas möjlighet att ta till sig dess angelägna budskap”. Stråket kunde möjliggöras p.g.a. en generös donation från direktören, sionisten och juden Marcus Storch, i samarbete med Stockholms stad och Judiska Församlingen.

Vid stråkets mynning mot Raoul Wallenbergs torg är ett klot i granit placerat. På klotet har en text ristats in på 24 olika språk. Texten har utformats av den kände extremisten och sionisten Per Ahlmark och lyder: Vägen var rak när judar fördes bort att dödas. Vägen var krokig, farlig och kantad av hinder när judar försökte undfly mördarna.

Irans president Mahmud Ahmadinejad påtalade i ett tal i april att det var tid för tyskarna att ”sluta känna skuld” och hur ”varje nyfött barn i Tyskland fortfarande betraktas att stå i skuld till en mobb av fräcka och omättliga sionister”. Vidare påtalade han det absurda i att det på många ställen i Tyskland finns monument över den s.k. förintelsen. Detta istället för monument som prisar landets storhet och historia. Syftet enligt presidenten med monumenten är att påtvinga tyskarna skuldkänslor.

Presidentens uttalanden kunde i lika hög grad gällt Sverige, för även vi blir påtvingade diverse skuldmonument och högtidsdagar över ”förintelsen”. Sverige har påtvingats en kollektiv skuld för den s.k. förintelsen, detta trots att Sverige inte var delaktigt i andra världskriget, eller ens allierat med något krigsförande land.

Förintelsemytologin används flitigt av sionisterna och präntas in i folks medvetande, detta bl.a. för att den är ett ytterst effektivt redskap för att kunna tysta kritik mot dem själva. Och i detta syfte är det av högsta vikt att exploatera och inpränta förintelsemyten för dem, för att kunna hålla den levandegjord.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om