Skräll: Aftonbladets ”svenskgäng” i Spanien är egentligen araber

UTRIKES. Svenska gäng härjar i Spanien, skriver Aftonbladet. Dessa svenskar är enligt en artikel man själv länkar till araber.

Utsikt över Barcelona. Foto: Pixabay.com

”Spansk polis varnar för svenska gäng i Barcelona”, är rubriken på en artikel i Aftonbladet. De så kallade svenskarna har enligt artikeln byggt upp ett rykte om att vara mycket våldsamma och polisen i staden varnar för männen.

Vad man inte skriver, men som nämns i en artikel man hänvisar till, är att de så kallade svenskarna i själva verket är araber.

”De varnar för närvaron av andra generationens svenska medborgare av arabiskt ursprung och kriminella från forna Jugoslavien, som hänger sig åt organiserad brottslighet”, skriver en annan källa tidningen Cronica Global citerar.

Att icke-svenskar som begår brott kallas svenskar av lögnpressen är ett vanligt förekommande fenomen. Ett av dessa exempel var då ett gäng somalier gruppvåldtog en kvinna på en finlandsfärja år 2015, men som i media givetvis kallades svenskar.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments