Skottlossning på tidningsredaktion – fem döda och flera skadade

UTRIKES. Fem personer dödades och flera skadades i en skottlossning på tidningen The Capital Gazettes nyhetsredaktion i Annapolis i Maryland i USA under torsdagseftermiddagen. En man i 20-årsåldern har gripits misstänkt för dådet.

Det var under torsdagseftermiddagen, lokal tid, som en man i 20-årsåldern öppnade eld på tidningen The Capital Gazettes nyhetsredaktion i Annapolis i Maryland i USA. Fem personer avled av sina skador och flera personer skadades i samband med dådet. Misstänkta sprängämnen hittades på redaktionen i direkt anknytning till platsen där skjutningen skedde.

Rättsreportern Phil Davis beskrev redaktionen som en ”krigszon” efter skjutningen. Han twittrade följande direkt efter händelsen: ”En ensam skytt sköt flera människor på mitt kontor, flera av dem är döda. Angriparen sköt genom kontorets glasdörr och öppnade eld mot flera anställda”.

Polisen var på plats en minut efter att första larmet inkom och kunde gripa en misstänkt gärningsman. Ett förhör har hållits med den gripne mannen men enligt uppgifter ska förhöret inte ha gett önskat resultat då den misstänkte gärningsmannen inte var samarbetsvillig och han ska även ha försökt skada sina fingertoppar för att dölja sin identitet.

Flera andra redaktioner stängdes ned efter skjutningen, däribland The Baltimore Sun. Polisen i New York har även förstärkt bevakningen av alla redaktioner i staden efter skjutningen.

Något motiv till attacken är ännu inte känt och under torsdagskvällen behandlades ärendet fortsatt som en lokal händelse och inte som ett terrorbrott. FBI har varit på platsen för att assistera polisen i deras arbete.

USA:s president Donald Trump kommenterade dådet på Twitter under kvällen. Han skrev: ”Mina tankar och böner är hos offren och deras familjer. Tack till alla som var först på plats”.

Gärningsmannens identitet är ännu okänd.

Källor:
Suspect in newsroom shooting damaged fingertips to hide his ID
Donald Trumps Twitter
Phil Davis Twitter

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
5 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
GrottbjörnenKarl ACaesar-AureliusDen-KristneValhalla Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Den-Kristne
Medlem

Gissar på att han är afroamerikan.

Valhalla
Medlem

Han är visst mexican. Typiskt.

Valhalla
Medlem

Har en viss förståelse för desperat hämnd på journalister som jävlas med folk.

Den-Kristne
Medlem

Det håller jag med om.

Caesar-Aurelius
Medlem

Skottlossning på tidningsredaktion ”Capital Gazette” i Annapolis i Maryland i USA – fem döda och flera skadade.

Skytten heter Jarrod Ramos, född Dec. 21, 1979

Hans far, Miguel Ramos, anställd av National Security Agency (NSA), Nationella säkerhetsmyndigheten, en federal myndighet i USA.

Ramos gick på samma skola som Edward Snowden, en f.d. CIA-agent som arbetat som konsult åt USA:s signalunderrättelsestjänst – National Security Agency!

https://vk.com/guttersnipe_publications_inc?w=wall-157237914_562

Karl-Путин A
Medlem

Av namnen och utseendet framgår att skytten är en latino. Men det kommer nog att bokföras som ett ”vitmakt-terroristdåd”.

Caesar-Aurelius
Medlem

Hans far, Miguel Ramos, ser ut att vara latinoneger.

Grottbjörnen
Medlem

ser ut som nån sorts inka/aztec