Skottlossning i Malmö under måndagskvällen – tre döda

INRIKES. Under måndagskvällen skottskadades sex personer i centrala Malmö efter att någon öppnat eld med ett automatvapen. Tre av de skadade avled senare av sina skador.

Strax efter klockan 20 på måndagskvällen skottskadades sex män utanför ett kafé i centrala Malmö. Senare under kvällen avled två av männen på sjukhuset, och under tisdagsmorgonen avled en tredje man. De döda var 19, 29 och 27 år gamla.

Enligt polisen rör det sig om en gänguppgörelse då samtliga offer är kända sedan tidigare som medlemmar i kriminella gäng. Med anledning av skottlossningen gick polisen under måndagskvällen in i stabsläge.

– Det innebär att vi har fler verktyg att använda, fler resurser. Vi går in i stabsläge och anser såklart att det är ett grovt brott, säger Stephan Söderholm vid polisen till SVT.

På senare år har Malmö blivit ökänd som en stad med mycket stor andel gängkriminella. Det är även en av de kommuner i Sverige som har högst andel invånare med utländsk bakgrund, drygt 40 procent. Hittills i år har sju personer skjutits ihjäl i staden, lika många som under hela 2017.

Justitieminister Morgan Johansson tror sig dock kunna ”knäcka” gängen, främst genom mer resurser till polisen och ännu mer drakoniska lagar. Han menar även att problemet kan lösas bland annat genom hårdare vapenlagstiftning.

– Men aldrig hopplöshet, för jag vet att sådant här går att vända. Jag är fast besluten att ge polisen de resurser och den lagstiftning de behöver för att bekämpa den här brottsligheten, säger Johansson till TT.

Källor:
Skottlossningar i Malmö 2018
Polisen: ”Alla inblandade var kända av polisen sedan tidigare”
Johansson om dödsskjutningen: Vi ska knäcka gängen

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
11 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

Detta sker precis som (S) intensifierar arbetet med att utradera sig självt enligt en ny strategi: Socialdemokraterna ska tydligare informera vad en röst på Sverigedemokraterna innebär – och på så vis sätta stopp för missnöjesröstandet, skriver Aftonbladet. En röst på SD betyder alltså, enligt Magdalena Andersson (S), att det blir slut på blodbad på våra gator, gruppvåldtäkter, bidragsutnyttjande och muslimska koranskolor mm. Jag tror att det är få svenska väljare som avskräcks från att rösta på SD för att få slippa dessa företeelser. (Jag känner naturligtvis till SDs illa dolda folkmordsagenda, men det är ointressant i det här sammanhanget. Det… Läs mer »

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

Skönt med självsanering!

Christian Hamilton
Nybörjare
Christian Hamilton
2 år sedan

De styrande, vare sig det är sossar mer vänster, feminister eller något Alliansparti, skiter fullständigt i denna sorts kriminalitet. Kriminalitet likt denna stärker endast förrädarnas plan på mer övervakning och hårdare vapenlagar som bara drabbar vanligt hederligt folk. Vem, vid sina sinnens fulla bruk, tror att någon av dessa kriminella har vapenlicens. Varför skulle en kriminell skaffa sig vapenlicens om hans vapen direkt kan kopplas till denne. Folkförrädarna kan förbjuda ur mycket vapen som helst, göra det otroligt svårt att få vapenlicens och vilken gangster som helst skaffar sig ändå ett vapen, lätt som en plätt. Det är inte vapnen… Läs mer »

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

Nu vältrar sig alla politiker i låtsad förvåning hur människor kan bära sig åt som nu i Malmö och försöker göra en distinktion mellan ”gängkriminella invandrare” och ”vanliga invandrare”, ungefär som mellan ”islamister” och ”muslimer”. Verkligheten är den att det är politikerna som befrämjar invandrarkriminaliteten lika väl som ”islamismen”. Islamistiska organisationer får miljontals kronor i bidrag varje år som slussas vidare, mha svenska banker, till muslimska organisationer som finansierar terrordåd både i deras hemländer och utomlands. Vad gäller invandrarkriminaliteten så uppmuntras även den på olika sätt. Det börjar redan i asylprocessen när”flyktingarna” uppmuntras att ljuga om sitt ursprungsland, sin ålder,… Läs mer »

Deva
Nybörjare
Deva
2 år sedan

Den som gläds åt detta tycker jag hamnar på samma nivå som de kriminella, extremt omoget beteende. Enligt mig är det hela bara väldigt tragiskt och våra politiker samt globalisterna har till stor del bidragit till utvecklingen och detta resultat.

Att som andra generations invandrare växa upp i dessa ghetton, fyllda med kriminella och droger samt bli matad med skräpkultur slutar ofta inte bra för någon.

Dessa människor behöver växa upp i sina egna kulturer och länder, Väst/Globalismen har bidragit till kaoset i många av dessa länder samt förstörandet av invandrarnas sinnen i Sverige.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Deva

Det är inte vårt problem vad rasfrämlingarna gör mot varandra, de hatar oss ändå och varje försök att anpassa dem till vårt civiliserade samhälle är dömt att misslyckas, eftersom hatet sitter i generna. Det finns heller ingen anledning att försöka ”integrera” dem eftersom de ändå kommer att tvingas flytta hem och leva på sina egna villkor och efter sin egen kultur.

Deva
Nybörjare
Deva
2 år sedan
Reply to  Karl A

”Det är inte vårt problem vad rasfrämlingarna gör mot varandra” På ett vis är det vårt problem då vår till stor del Svenskt etniska ”elit” tagit hit dem. Hat är naturligt och finns nog i alla gener på olika vis… De styrande har gjort allting och styrt sin politik för att dessa människor ska bli tickande bomber. Nato, fullt med andra etniskt vita har bombat sönder hela mellanöstern, mördat deras ledare och finansierat extremism inom deras kulturer vilket också bidragit till att dem hamnat här. Så visst fan bär eliten och globalisterna ett stort ansvar för resultatet. Ghetto kulturen i… Läs mer »

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Deva

Det är inte den svenska etniska eliten som införde mångkulturen i Sverige, det var juden Olof Palme och hans rasfränder som gjorde det.

Deva
Nybörjare
Deva
2 år sedan
Reply to  Karl A

I symbios med en etniskt Svensk elit, precis som vi även ser idag, sk folkförrädare.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Deva

Och detta skulle göra att vi ska gråta över kriminella babbar som självsanerar?

Deva
Nybörjare
Deva
2 år sedan
Reply to  Karl A

Jag har aldrig påstått att vi ska gråta över någon. Däremot tycker jag det är viktigt att man ser och tänker lite djupare när man försöker förstå varför detta sker.

Kände själv 3 Svenskar som var kriminella och blev mördade under 2000 talet i Malmö. Problemet var inte deras gener, utan den förda politiken, identitetslösheten, drogerna etc som hade stort inflytande under deras uppväxt.