Skottland kan komma att hålla ett till självständighetsval

UTRIKES. Ledaren för självständighetspartiet i Skottland säger att man kan komma att hålla ett till val om självständighet.

I ett uttalande till BBC sade ledaren för det skotska självständighetspartiet, Nicola Sturgeon, att hon innan slutet av året kommer att bestämma sig om huruvida landet ska hålla ett ytterligare självständighetsval. Att man inte vill fatta beslut i frågan än beror på att situationen mellan Storbritannien och EU fortfarande är oklar.

Från Sturgeons uttalande att döma kommer beslutet om huruvida nya självständighetsval ska hållas att bero på utformningen av avtalet mellan EU och Storbritannien som gäller det brittiska utträdet ur unionen. Vilket typ av avtal som skulle resultera i nya självständighetsval är oklart i nuläget.

Källa:
Scottish leader says will look at independence vote by end of year

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Christian Hamilton
Nybörjare
Christian Hamilton
2 år sedan

Nicola Sturgeon (Stör som i fisk) är den verkliga opportunisten i kubik. Vet inte hur många gånger den politikern svängt.

Ramon
Nybörjare
Ramon
2 år sedan

Är inte György Schwartz på och finansirerar det?