Skolor visade bögporr – den som inte ville se fick böta eller skriva PK-text

HOMOLOBBYN. En filmvisning för gymnasieelever i finska Karleby har väckt starka reaktioner på grund av de många sexscenerna mellan två homosexuella män.

Ur filmen Call me by your name (skärmdump).

Gymnasieskolorna i finska Karleby visade nyligen filmen Call me by your name för sina elever. Filmen handlar om hur en 17-årig judisk yngling förälskar sig i en vit, blond 24- årig doktorand.

Filmen har av en del recensenter beskrivits som vacker och sensuell, men många av eleverna upplevde obehag med hänvisning till de många sexuella inslagen.

En elev berättar berättar till exempel om en scen där en man masturberar i en frukt och mannens pojkvän senare slickar på frukten.

— Även om man är 18 är det obekvämt. Man vill inte se sådana saker, säger han till svenska Yle.

En annan elev uttrycker sig så här:

— Det var den sämsta filmen jag sett i mitt liv. För mycket sex och inte något man vill se med skolan, säger han.

Ungdomarna nämner även ord som ”porrfilm” och ”pedofili”.

Rektorn vid Karleby svenska gymnasium, Cecilia Hägglund-Nygård, håller dock inte med om kritiken. Enligt henne var det här ett sätt att visa på olika läggningar som man helt enkelt ska tolerera. På frågan om det verkligen är okej att visa sexscener för 16-18-åringar på skoltid svarar hon:

— Det är helt okej, det hör till livet. Och det är inte för småbarn vi har visat något. Det händer att de ser värre saker på fritiden också.

Tio elever lyckades klara sig undan filmvisningen med hänvisning till bland annat sina kristna värderingar, men tvingades istället skriva varsin essä om jämlikhet. De som valde att inte alls dyka upp fick böta 10 euro.

Källa:
Karleby visade film för gymnasieelever – mängden sexscener väckte reaktioner

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
10 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
1 år sedan

”De som valde att inte alls dyka upp fick böta 10 euro” – vilket knappast motsvarar den summa det skulle kosta skolan om eleverna bestämde sig för att slå sönder skolan från golv till tak.

Frågan är således om de vågar eller om de fegar ur.

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
1 år sedan

Vilken lag stöttar de sig mot?har skolor rätt att bötfälla elever som inte deltar i frivillig undervisning?
De blåser helt enkelt ungdomar som kanske inte kan sina rättigheter fullt ut ännu

_DH_
Nybörjare
_DH_
1 år sedan

”Rektorn vid Karleby svenska gymnasium, Cecilia Hägglund-Nygård, håller dock inte med om kritiken. Enligt henne var det här ett sätt att visa på olika läggningar som man helt enkelt ska tolerera.”

Det skulle garanterat inte låta likadant ifall någon hade visat en film som romantiserar den traditionella kärnfamiljen – då hade hon blivit hysterisk. Enligt såna där ska man tolerera förstörelse, men vara intolerant mot allt sunt och gott.

Goffe
Nybörjare
Goffe
1 år sedan

Fyfan… Vafan är fel på folk så jävla sjukt!

Slipsen
Nybörjare
Slipsen
1 år sedan

Det här var bland det sjukaste jag har hört i hela mitt liv och jag har hört mycket sjukt och fel!
Jag trodde och hoppades att finnarna var mindre pk än svenskar men verkar inte så. Förhoppningsvis är det en minoritet med mycket makt och inflytande såsom lärare som hörs och syns och inte en majoritet av finska folket som blivit pk.
Det är dags för en ny Nord med sunda värderingar!

Vera
Nybörjare
Vera
1 år sedan

FINLAND?? Myndigheterna där har visst blivit helt rubbade på kort tid. Deras skolor har följt efter – som i vårt land. Hoppet är att inte ALLA barn har fallit för den idiotiska indoktrineringen: Fult skall bli vackert, moral skall bli omoral osv. Ja, Ni vet varifrån det kommer. Sisun – vart har den tagit vägen?

Anders Jonsson
Nybörjare
Anders Jonsson
1 år sedan
Reply to  Vera

Vera..Du vet redan svaret, men jag skriver det ändå…JUDE-maktens makt och perversioner skall till varje JUDE- pris månglas ut och hjärntvättas in i den obildade massan.

Döda JUDE-makten!

Heil Hitler!

Hell seger!

Harald Bafast
Nybörjare
Harald Bafast
1 år sedan

Det var säkert illa på den tiden jag gick i skolan, men man får nog ändå tacka nån högre makt att man inte befinner sig där idag.

Sinnessjukt

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

En pervers Talmud-rektor som älskar sexshow men skulle inte acceptera att folk ser vad som hon gör i sängen.

Charlie
Nybörjare
Charlie
1 år sedan

Förmodligen vidrigt att beskåda men enligt beskrivning av filmen är det inte ”bögporr”.
https://www.imdb.com/title/tt5726616/?ref_=tt_pg