Skolmassaker på Krim dödade 18 personer

KRIM. Minst 18 personer dödades i en explosion idag i en gymnasieskola på Krimhalvön.

Det var vid lunchtid idag som en skolmassaker ägde rum på ett yrkesgymnasium i hamnstaden Kertj på Krimhalvön. Minst 18 personer har dödats och många skadats av vad som uppges ha varit en hemmagjord bomb.

En 18-årig student vid namn Vladislav Roslyakov, som senare begick självmord, har pekats ut som misstänkt för massakern som i nuläget utreds som mord, inte terrorism. Samtidigt uppger vittnen till Russia Today att det även förekom skottlossning från flera personer:

Vittnen berättar för RT att de, förutom explosionen, hörde skottlossning inne på gymnasiet. Några såg män med deras ansikten maskerade rusa in i byggnaden och öppna eld mot elever och lärare. De okända vapenmännen uppges ha varit beväpnade med automatkarbiner och kastade smällare.

Rysslands president Vladimir Putin har beordrat myndigheter att särskilt utreda händelsen. Ryska röster misstänker att den västunderstödda Kiev-regimen, eller med dem affilierade krafter, kan ligga bakom dådet. Än så länge har dock ingen information framkommit huruvida Roslyakov haft globalistiska sympatier.

Källa:
Crimea bloodbath: Seeing friends die and fleeing for their lives – witnesses describe attack horror

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Caesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

En anarkist som var medlem i en grupp som hyllade anarkistgraffitti.

”Art Anarchy
Anarkister på gatorna. Sprayer av färg i hand och på gatorna för att rita vår symbolik. Vem är vi Art Anarkister. Vi ritar inte på easels eller på papper. Vårt papper är en vägg.”

comment image

Caesar-Aurelius
Medlem

Han var även med i grupperna:

”Klassisk anarki – Inga herrar, inga slavar!”
comment image

”Världen utan fascister, nazist”
comment image

Caesar-Aurelius
Medlem

comment image