Skolelever i Hemse trotsar den politiskt korrekta värdegrunden

SKOLA. En skola i Hemse på Gotland har elever som inte ställer upp på statens indoktrinering.

Skolinspektionen har författat en rapport som pekar ut en högstadieskola i Hemse på Gotland. Rapporten konstaterar att skolan har ”problem med rasism och homofobi”.

– Det har vi känt till, oroats över och jobbat med. Vi behöver jobba ännu mer, säger grundskolechefen Torsten Flemming.

Efter sju anmälningar mot skolan om brister gällande trygghet, studiero och kränkande särbehandling som gjorts till myndigheten, valde Skolinspektionen att göra en riktad inspektion av skolan.

Ett ”problem” som lyfts fram är hur en pride-flagga rivits sönder bara några timmar efter att den hängts upp i skolans cafeteria.

— Det är naturligtvis helt förkastligt. Är man en HBTQ-person eller från ett annat land känner man sig kanske inte trygg och det är allvarligt, säger Flemming, som om personer från ett annat land skulle vara mer benägna att vara homosexuella.

Inspektionen kräver nu att skolan jobbar med värdegrundsfrågor och förelägger Region Gotland att vidta åtgärder. Senast den sista februari 2019 ska bristerna på Högbyskolan vara åtgärdade med särskilt fokus på ”elevernas förståelse för andra” och ”förmåga till inlevelse”. Detta verkar inte inkludera lärarnas eller Skolinspektionens förståelse eller inlevelseförmåga för de heterosexuella svenskarnas situation och upplevelse av sin vardagsmiljö.

Källa:
Rasism och homofobi rapporterat vid skola på ön

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
VedklampenAnnaKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

…. som om personer från ett annat land skulle vara mer benägna att vara homosexuella.

Bland vissa invandrargrupper är det helt uppenbart så. I Afghanistan tex är bögpedofilkulturen utbredd och är en uråldrig kulturtradition. Om de afghanska männen sen är bögar eller bara perversa är en annan fråga.

Bögflaggan på bilden är ju riktigt vacker. Jag trodde att en av skolans uppgifter är att uppmuntra elevernas självständiga och kritiska tänkande och kreativitet – inte tvärtom.

Jag kan tänka mig att om någon smetat mensblod på den svenska flaggan, så hade det blivit stående ovationer från (((etablissemanget))).

Anonym
Medlem
Anonym

God insats. Anslut er till Motståndsrörelsen!

Vedklampen
Medlem

Så jävla trött på denna flagga! Den får man uppkört i nyllet men mina flaggor får jag inte ens visa upp!