Skolböcker i Texas anklagar arabvärlden för konflikterna med Israel

JUDISK MAKT. Skolor i Texas kommer inte att ändra sina antiarabiska uppgifter i skolböckerna.

Fredagen den 14 september var det omröstning i Texas’ skolstyrelse om skrivningar i skolböcker avsedda för motsvarande högstadie- och gymnasieelever, där arabvärlden utpekas som skyldig till problemen i Mellanöstern och konflikterna med Israel.

Det kommer även fortsättningsvis att finnas ett krav att skolorna till eleverna överför åsikten att ”Det arabiska förkastandet av staten Israel har lett till en pågående konflikt” i avsnittet om ”bildandet av befrielserörelserna i Afrika, Mellanöstern och södra Asien och anledningarna till pågående konflikter”, rapporterar Judiska telegrambyrån.

Den slutgiltiga omröstningen om eventuella ändringar i skolmaterialet sker i november.

Ändringar görs däremot i andra avsnitt. Under avsnittet ”Viktiga intellektuella, filosofiska, politiska och religiösa traditioner som påverkade grundandet av Amerika” kommer man att återinföra inriktningen ”judeo-kristendom (i synnerhet biblisk lag)”.

Den Torah- och gammaltestamentliga figuren Moses återinförs också under ”individer vars principer om lagar och styrande institutioner påverkade grundandet av Amerika”, medan den europeiske filosofen Thomas Hobbes kommer att tas bort.

Trots förslaget att ta bort referenser till försvararna av Alamo med omdömen som ”hjältemod” valde skolstyrelsen att behålla detta. De vill heller inte införa förslaget att som obligatorium omnämna Hillary Clinton som den ”första kvinna att vinna nomineringen till presidentkandidat för ett större parti”.

Källa:
High school textbooks in Texas blame Arab world for conflict with Israel

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Karl-Путин Apeckerwood_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Jag skulle nog utan att vara det minsta mindre objektiv kunna anklaga judarna för absolut allt ont som händer i världen också. För detta är en partisk inlaga så det ryker om det.

peckerwood
Medlem

ja se zionistene jobber på høygir med hjernevaskingen i usa også, når man ser at folk får opp øyene for hva disse djevlene driver med.

Karl-Путин A
Medlem

Vad gäller Israel-Palestinakonflikten så framställs den likadant i svenska skolor; att den beror på arabisk nationalism och en vägran från araberna att godkänna en tvåstatslösning. Palestinierna beskrivs dessutom som araber varav många flyttade dit efter 1948. Det är alltså i själva verket palestinierna som ockuperar Israel och inte tvärtom.