Skolbarn i Antwerpen tvingas äta halalslaktat kött

De kommunala skolorna i Antwerpen, Belgien, kommer från och med nu att bara servera kött som ritualslaktats enligt islamisk sed, sk. ”halal”. Vidare kommer man även att ta bort griskött från menyn vid skolutflykter.

För några dagar sedan mottog alla föräldrar vars barn går i skolor i Antwerpen ett brev där skolornas rektorer förklarar att från och med då, kommer inget griskött att serveras vid skolutflykter. Anledningen för detta är enligt Robert Voorhamme, ansvarig för utbildning i Antwerpen, att det är ett sätt för att få barn som uppfostras enligt islam att deltaga på sådana utflykter. Många islamska föräldrar har hållit sina barn hemma för att inte riskera att de äter fel sorts kött.

Belgiska föräldrar missnöjda
Många föräldrar är missnöjda med beslutet eftersom de anser att de kommunala skolorna borde vara neutrala och inte lyda regler eller krav från någon religion. Men Robert Vorhamme är oförstående för detta.
– Vi kunde lika gärna inte ha sagt något alls, menar han.

Ingenting tyder på att politikerna har för avsikt att förändra beslutet trots protester. Barnen kommer att tvingas äta halalkött, vare sig de vill eller inte.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments