Skolanställd i Lycksele häktad för barnvåldtäkt

SEXUALBROTT. Ett barn under 15 år misstänks ha våldtagits av en manlig anställd på en skola i Lycksele. Enligt skolchefen i kommunen kommer häktningen som ”en blixt från en klar himmel”.

Under fredagen anhölls en 27-årig man som är anställd på en låg- och mellanstadieskola i Lycksele för våldtäkt mot barn. Brottsligheten misstänks ha begåtts någon gång under tre månaders tid i mannens eget hem. Under helgen häktades mannen på sannolika skäl.

Det har inte inträffat på skolan utan i en bostad. Exakt vilken tid detta har inträffat kan jag inte säga något om, säger åklagare Anna Lundberg.

Häktningsframställan som Lundberg författat anger dock tiden: 2018-11-14 – 2019-02-22.

Lundberg berättar vidare att målsägande är under 15 år, och att den misstänkte inte velat yttra sig och bemöta brottsanklagelserna.

Den häktade mannen har varit professionell tv-spelare och har bland annat varit Europamästare. På sociala medier spekuleras om arbetet på skolan, men också om mannens tv-spelande, kan vara relevanta pusselbitar i åtalet mot honom.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar