Skola tvingade elever att gå med i pridetåg

INRIKES. Pilbäckskolan i Växjö arrangerade i fredags i ett pridetåg. Deltagandet var obligatoriskt vilket har fått föräldrar att reagera.

Rektor Agneta Johansson på Pilbäckskolan i Växjö motiverar beslutet om obligatoriskt deltagande i pridetåget med att det är en del av skolans värdegrundsarbete.

— Jag har gjort en bedömning utifrån läroplanen och mitt uppdrag som rektor. Det är så jag har resonerat och där är föräldrarna och jag inte överens, säger hon till Smålandsposten.

Fredagens pridetåg avslutade en vecka med pridetema där barnen bland annat hade fått rita prideflaggor som användes under pridetåget.

Många föräldrar till barn på skolan har uttryckt förvåning och ilska över att barnen tvingats vara med på rektorns homolobbytåg.

— Det är jättebra att man uppmärksammar alla människors lika värde och allt vad det innebär, men att tvinga barnen att gå i pridetåg känner jag inte tillhör läroplanen, säger en förälder.

Enligt Smålandsposten har även utbildningsförvaltningen mottagit klagomål från föräldrar med barn på Pilbäckskolan. Men förvaltningens chef Anders Elingfors säger att det är upp till skolan att bestämma.

Källa:
Föräldrar kritiska till paradtvång på skola

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
StefanWäring_DH_KlausPeter Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

OOOOO NEJ inte ens i III Riket tvingades barn till saker och ting MOT föräldrarnas vilja – så kom inte och snacka om Hitlerdiktatur när deltagande med avskrädesparader påtvingas våra barn i en demokrati. Jag skulle yttra mer i förtvivlan men .. . . .

Boras Emil
Medlem

Krossa perverteringslobbyn och deras tjänstemän.

Peter
Medlem

Vad är det för värdegrund? – Att kleta sig med bajs och draga på sig sjukdomar och smitta andra och belasta sjukvård och degenerera samhället? -Och allra värst stå för den och sprida och påtvinga den!-Heder särskilt åt Dig Vera Oredsson, Hitlertyskland och Motståndsrörelsen!

Klaus
Medlem

Varken lärare eller utbildningsminister får tvinga barn till deltagande i homosexuella sexshows som pride parader. Det är odemokratiskt kommunistiskt tänkesätt att tro partiet kan bestämma allt. Föräldrarnar måste vara mer resolut mot homolobbyn. Det är inte nog att vara förvånad.

_DH_
Medlem
_DH_

Som det ser ut i dag så dröjer det nog inte länge innan barnen tvingas vara med på sexlekarna också. Jag menar, de har ju tidigare bjudits in till sexlekar på frivilliga evenemang som ”Queer F*** Shops”, och i detta fall tvingats vara med i tåg. Nästa logiska steg blir väl då att de även tvingas vara med på dessa ”F Shops”.

Man märker för övrigt på den intervjuade föräldern att hon inte tycker sodomi är lika trevligt när hennes egna barn blandas in. Annars är det förstås acceptabelt att ha företeelsen ute i samhället, bara det drabbar andra.

Wäring
Medlem

— Det är jättebra att man uppmärksammar alla människors lika värde och allt vad det innebär, men att tvinga barnen att gå i pridetåg känner jag inte tillhör läroplanen, säger en förälder. Man börjar med en lojalitetsförklaring till systemet för att sedan kunna ge kritik (”Bara så att alla vet, jag rättar mig i ledet, men…”. Skulle man be den här föräldern att räkna upp allt vad alla människors lika värde innebär så skulle man mötas av stammande svammel. Bevittnade med egna ögon inne på ett bibliotek i invandrartätt bostadsområde hur små barn kom ut från ett rum där en… Läs mer »

Stefan
Medlem

Jag förstår mig inte på föräldrarna. Håll barnen hemma bara.