Skola i Uppsala totalförstörd – två tonårstjejer misstänks för mordbrand

INRIKES. Natten till måndagen förstördes stora delar av Gottsundaskolan i Uppsala av en våldsam brand. Två tonårstjejer har gripits och misstänks för grov mordbrand.

Arkivbild

Klockan 02.43 natten mot måndagen larmades polisen till Gottsundaskolan i Uppsala efter ett tips från allmänheten om att personer rörde sig vid skolan.

När polisen anlände kom två flickor, 14 och 16 år gamla, utspringande från entrén till skolan. Dessa greps omedelbart, men då brann det redan så våldsamt inne i byggnaden att polisen fick backa och invänta räddningstjänsten.

”Släckningen av skolbyggnaden är besvärlig och det kommer att vara svårt att rädda någon del av skolbyggnaden. Räddningstjänsten har fått ändra fokus till att förhindra branden att sprida sig till omkringliggande byggnader”, skriver polisen i sin händelserapport. Enligt brandkåren fanns det risk att träkyrkan i Gottsunda skulle påverkas av branden.

Räddningstjänst från tre stationer bekämpade branden, men förloppet var så kraftigt att skolan inte gick att rädda. Två av tre skolbyggnader totalförstördes.

Skolan har hållit stängt idag och elever och lärare har samlats i Gottsundakyrkan. Många uttrycker sorg och förtvivlan över det obegripliga dådet.

— Det är fruktansvärt. Chockartat och tragiskt på alla vis, säger Gottsundaskolans rektor Elisabeth Viksten Eriksson.

En förundersökning om grov mordbrand har inletts. Uppsalapolisen skriver på polisens hemsida att brottet ser ut att vara en isolerad händelse utan koppling till andra händelse, brott eller konflikter.

— Utredningsläget ser för närvarande gott ut. Vi har bland annat en del intressanta tekniska spår, säger kammaråklagare Arash Zavosh i en kommentar på polisen.se.

De brottsmisstänkta tonårstjejerna har nu släppts och omhändertagits av sina föräldrar.

Källa:
Gottsundaskolan totalförstörd i brand

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
PierreFredrikaKarl-Путин ASigrid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sigrid
Medlem

Till och med jag (som är ganska obekant med Uppsala) vet att man ska akta sig för Gottsunda 😦

Karl-Путин A
Medlem

Några dagars välkommet avbrott i den kulturmarxistiska hjärntvätten för svenska ungdomar.

Att de brottsmisstänkta tonårstjejerna har släppts och omhändertagits av sina föräldrar tyder på att de är berikare – hade det varit svenska tjejer hade socialtjänsten ”tagit om hand dem” direkt.

Fredrika
Medlem

Jo de är av ”annat etniskt ursprung”. De ”skryter” nästan lite om vad de har gjort på sina sociala medier. Ser lite ”tuffa” ut när de ”rantar”. Man kan anta de stiger i rang nu i sin grupp efter att grusat en svenneskola. Men jag förstår inte vad som är ”obegripligt’ med händelsen? Sverige har på senare år drabbats av så många skolbränder att forskare har börjat forska i fenomenet som är mer utbrett här än i andra länder. Ja, om det är ”obegripligt” är det väl det för de vanliga katastrofförnekarna. Men de flesta som läser Nordfront förstår nog… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Ja, det är snarare obegripligt med en skola som inte bränts ner mer eller mindre de senaste 20 åren.

Pierre
Medlem

Det enda som är chockartat och tragiskt med det här är att man fortsätter judeimporten av hundratusentals Lågbegåvade kreatur som dessa två blatteavelskor.