Skola i New York uppmanar föräldrar att ifrågasätta sin vithet

KULTURMARXISM. Rektorn på en skola i New York uppmanar alla vita föräldrar att ifrågasätta sin vithet. Samtidigt ska barnen lära sig om ”de 8 vita identiteterna”. Det antirasistiska projektet har bemöts med antisemitiska klagomål från föräldrar.

New York. Foto: CC public domain.

Rektorn på East Side Community School i New York, Mark Feldman, uppmanar alla vita föräldrar att ifrågasätta sin ”vithet”. Därför delar man nu ut pamfletten ”de 8 vita identiteterna”.

Pamfletten innehåller ett diagram, som målar upp vilka olika typer av självuppfattning vita personer kan ha.

På den gröna sidan av diagrammet finner vi den ”vita abolitionisten” – den som hatar sitt eget folk. På andra sidan av diagrammet – illustrerat med en varnande röd färg – finns den ”vita suprematisten”. Diagrammet har utformats av den svarta professorn, Barnor Hesse, som specialiserat sig på afrikansk-amerikanska studier.

— Det är dags att vi gör en etnografi över vithet, eftersom det tidigare har varit vita som har skrivit om och styrt andra, säger Hesse.

Skolans rektor säger att pamfletten ska ge alla vita ”en tankeställare”.

— Antirasism och firande av mångfald är grunden till vårt arbete med ungdomar i New York. Studenterna på den här skolan, föräldrarna och personalen måste samarbeta för att främja jämlikhet i deras område, säger en representant för utbildningsnämnden i staden till New York Post.

Men det antivita projektet har inte mottagits väl av barnens föräldrar, förklarar utbildningsnämnden.

— Vår personal utsätts nu för avskyvärda rasistiska, antisemitiska och homofobiska förolämpningar och nedvärderande uttalanden, jämrar de sig slutligen.

”De 8 vita identiteterna”. Foto: Twitter.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments