Skola i Jukkasjärvi i blåsväder – inte tillräckligt PK

INRIKES. En skola i Jukkasjärvi har hamnat i blåsväder efter att ha anklagats för att inte vara fanatiska kulturmarxister.

En skola i Jukkasjärvi i Kiruna kommun riskerar vite på en halv miljon kronor för att de inte möter de kulturmarxistiska utbildningskrav som den svenska regimen satt upp. Bland annat uppger Skolinspektionen att ”brister” finns inom musik- och sexualundervisningen.

Skolan uppges vara restriktiva med att spela popmusik och att undvika att undervisa eleverna om olika sexuella ”läggningar” samt könsförvirring. Anledningen ska vara att religiösa föräldrar som inte vill att sina barn ska indoktrineras i nedbrytande kulturmarxism står på god fot med olika lärare som i sin tur respekterar föräldrarnas vilja.

— Lärare uppger att det på lektioner ofta är ett antal elever som lämnar klassrummet och sitter utanför, där de får arbeta med andra uppgifter och ibland andra ämnen än vad de andra eleverna gör, skriver Skolinspektionen upprört i sin rapport.

Sosseministern Anna Ekström säger följande i ett uttalande till statlig media:

”I den svenska skolan ska alla barn få den utbildning de har rätt till. Föräldrar ska inte kunna välja ur läroplanen vad deras barn ska lära sig eller inte delta i. Skolan ska förmedla och förankra respekt för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande demokratiska värderingar som det svenska samhället vilar på. Om det är så att alla barn till exempel inte får rätt till sex- och samlevnadsundervisning så blir jag oerhört upprörd.”

Skolan har på sig till den 23 augusti i år att rätta till de så kallade bristerna.

Källa:
Religiösa föräldrar påverkar undervisningen på Kirunaskola – ministern rasar

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SlipsenDissident_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Vilket förvrängt språk! Ren 1984-klass på det. Så här översätter jag hennes språkbruk, utan att vara alltför konspiratoriskt lagd: ”Rätt till utbildning för barn” = ”Statens äganderätt till barnen” ”Föräldrar ska inte kunna välja” = ”Staten har i praktiken hela vårdnaden för alla barn, med all beslutsrätt” ”Skolan ska förmedla och förankra” = ”Statens uppgift är att forma och förstöra, inte att utbilda och bygga upp” Och det sista, det om barns ”rätt” till sexundervisning… Vad kan man ens säga om det? Förr i tiden existerade en rätt att slippa, som alla tog för given. Nu uttrycks visst pedofila lärares… Läs mer »

Dissident
Medlem

Alla som tror att muslimska friskolor i Sverige lär ut sex- och samlevnad räcker upp en hand!

Slipsen
Medlem

Vansinne!
Vi har visserligen skolplikt men då ska skolundervisningen och utbildningen vara realistisk och bra. Inte vila på en kulturmarxistisk grund med påhittade fånerier om ett tredje kön, att homosexualitet skulle vara helt ok m.m.
Kan Greta som delar skolans värdegrund skolka så kan ju andra barn göra det och få hemundervisning.
Vi lever i en modern DDR-diktatur där man är ute i kylan om man inte köper alla lögner och rättar in sig i pk-ledet.
Det får fan vara nog nu!