Skola beställer skottsäkert glas för sex miljoner kronor

SVERIGE. En privatskola i Stockholm har beställt skottsäkra glas av säkerhetsbolaget Sensecs dotterbolag Milsec till ett värde av sex miljoner kronor.

Säkerhetsbolaget Sencec har gått ut och uppgett att deras dotterbolag Milsec har fått en stor beställning av privatskola i Stockholmsområdet. Beställningen avser beskjutningsskyddande glas till ett värde av sex miljoner kronor. Ordern avser installation av produkter med fullbordad leverans under första kvartalet i år.

— Sensec Holding har genom förvärvet av Milsec Sverige AB under 2017 fortsatt etableringen mot nya affärsområden inom säkerhet i känsliga miljöer samtidigt som avtalet med skolan uppfyller bolagets nya strategi för fortsatt lönsam tillväxt, säger Sensec Holdings:s vd Michael Pettersson i ett uttalande. Vidare säger han:

— Det är ännu ett prestigeuppdrag och vi ser en kraftig ökning inom detta segment. Tyvärr är det en konsekvens och en naturlig utveckling i dagens samhälle men det är mycket glädjande att de väljer våra produkter och tjänster.

Vilken skola i Stockholm det är som gjort beställningen är ännu oklart.

Källa:
Milcec Sverige AB levererar beskjutningsskyddande glas till skola i Stockholm till ett värde av 6 MSEK

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan

Är det någon som vet vilken privatskola det är som har beställt dessa dyra skottsäkra glas?

Julius
Nybörjare
Julius
2 år sedan

Intressant summa de har valt att fakturera.. Sex miljoner som bara ska ”gå upp i rök”.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

I det kraftigt kulturberikade Backa i Göteborg har samtliga 200 fönster slagits sönder. Advokater och glasmästare tillhör de stora vinnarna i massinvandringsindustrin.

Under lågkonjunkturen i början på 90-talet berättade en glasmästare för mig att om de inte hade haft en skola i just Backa som kund, så hade han gått i konkurs. Inte kan väl ett företag med 10 anställda leva på att byta en glasruta då och då tänkte jag – numera vet man bättre.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Karl A

*I det kraftigt kulturberikade Backa i Göteborg har samtliga 200 fönster på en skola slagits sönder. Sen tillkom ytterligare 30 fönster på en annan byggnad.

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
2 år sedan

Vårt kräk till statsminister upprepar med en papegojas envishet att Sverige är ett tryggt land då undrar man varför skolor behöver skottsäkert glas.