Skogsbränderna beror på ”äldre vita män” enligt Expressen-chef

INRIKES. Expressens biträdande kulturchef Jens Liljestrand anser i en artikel att man kan skylla skogsbränderna, klimathotet och svälten i världen på äldre vita män.

Foto: Jan Ainali (CC-BY-SA 3.0).

Enligt Jens Liljestrand är det äldre vita män som är de enda som förnekar de ovedersägliga bevisen för att klimatförändringarna i världen är påverkade av människan.

Liljestrand menar också att klimatförändringarna i själva verket är orsakade av äldre vita män, eftersom de har en livsstil av överkonsumtion. Vilket enligt Liljestrands logik också gör dem ansvariga för svälten i världen.

I artikeln påstås vidare att orsaken till att USA drar sig ur globala klimatavtal är att landet styrs av äldre vita män. Och att det är de äldre vita männen i Sverigedemokraterna som bär skulden för att partiet har en så dålig miljöpolitik.

Därefter kommer Liljestrand till kärnan i sin artikel, som är värd att citera:

”Just nu, när skogen brinner överallt och alla försöker hitta en syndabock för bristen på brandmän, flygplan och tankbilar, har jag alltså ett enkelt, om än möjligen radikalt förslag: Leta upp en äldre vit man i din närhet och fråga vad fan han tänkte på.”

Även om Liljestrands artikel må vara skriven med en glimt i ögat så faller den in i en tradition av kulturmarxistiskt tankegods som har syftet att öka hatet mot vita, öka hatet mot män och öka hatet mot den västerländska kulturen.

Att det också är äldre vita män som har stått för de flesta framstegen på exempelvis naturvetenskapens, medicinens och teknikens områden i världen tiger naturligtvis kulturmarxisterna om.

Nu är det alltså äldre vita män som orsakat de förödande bränderna i vårt land också.

Det är tur för Liljestrand att vita män inte omfattas av lagen om hets mot folkgrupp. I det demokratiska Sverige är det ännu fullt lagligt att sprida hat på grund av hudfärg. Så länge den är vit.

Källa:
Det brinner i hela landet – och jag vet vems fel det är

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

25
Lämna en kommentar

Please Login to comment
8 Comment threads
17 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Caesar-AureliusAllanRokvikenGrottbjörnenDen-Kristne Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Senaste
Medlem

Det står hanrej i pannan på Liljestrand. Vilken ynklig liten skit.

Grottbjörnen
Medlem

han skrev förmodligen artikeln för att han trodde det skulle öka chanserna att hans feministiska flickvän släpper till ikväll, istället för att sitta och onanera till riktiga män från motståndsrörelsen på Youtube

Den-Kristne
Medlem

Vad menas med riktiga män?

Rokviken
Medlem

Vad tror du?

Den-Kristne
Medlem

Jag vet – fick lite hjärnsläpp. Dumma mig.

Allan
Medlem

Sådana som inte behöver fråga om vad det är.

Gunnar
Medlem

Just nu, när kvinnor blir gruppvåldtagna överallt och alla försöker hitta en syndabock för bristen på poliser, civilkurage och sunt förnuft, har jag alltså ett enkelt, om än möjligen radikalt förslag: Leta upp en chefredaktör för någon media i din närhet och fråga vad fan han eller hon tänkte på.

Karl-Путин A
Medlem

Skogsbränderna beror alltså på äldre vita män som inte tror på klimatbluffen. Jag är övertygad om att skogsbränderna inte beror på att Sverige inte betalar nog pengar till (((utsläppsbörsen))) i New York, utan på att det springer omkring en massa lågintelligenta subhumanoider lösa och tänder på för att det är kul, i kombination med att Sverige avvecklat sitt försvar för att istället kasta hundratals miljarder kronor i det svarta invandringshålet, varje år. För bara några få decennier sen hade vi en försvarsmakt som avskräckte självaste Sovjetunionen – idag är Sverige en ”humanitär stormakt” med miljontals parasiter som tär på resurserna… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

När några lögnaktiga somalier i Forserum för några år sen påstod att svenska barn hällde mjölk över deras bruna barn för att de skulle bli vitare, då blev det fart på politikerna; FN-styrkor skulle kallas in för att skydda somalierna och lögnpressarna gick glödheta.

Nu när Sverige brinner och svenska bönder tvingas nödslakta sin boskap, då är beskedet att EU inte har en enda €uro att stötta med och att vi får hoppas på att det börjar regna rejält så snart som möjligt, för övrigt är det tyst som i graven..

Karl-Путин A
Medlem

Nu när Sveriges skogar brinner skulle jag ha skrivit. Sveriges invandrarghetton har ju brunnit i decennier, om man nu kan betrakta dem som en del av Sverige.

Henke Himmlär
Medlem

Nej egentligen är de inte en del av Sverige. Vi måste skilja på Sverige (dagens stat med tillhörande geografiska territorium där rasfrämlingar kan vara ”svenskar”) och Sverige (vårt svenska Sverige med dess folk där gränser och medborgarskap inte betyder någonting…där istället rasen betyder ALLT!).

Dagens Sverige är en fiendestat som gärna får gå under snarast möjligt. Hoppas hela helvetet brinner ner!

Grottbjörnen
Medlem

samma sak med de svenska styrkorna som var i kongo, de gick till unga svarta prostituerade kvinnor eller skaffade en tillfällig svart ”flickvän” som de lovade skulle få komma till Sverige mm. då blev det ett jävla hallå på tidningarna, och med all rätt, visst var det omoraliskt det de gjorde…men batikhäxorna som åker ner till afrika och tar hit män som är 30-40 år yngre är tydligen helt ok…samma sak med våldtäktsmän som gör långresor hit till Sverige från halva världen för de vet att de kommer undan med det…pekar man på de sakerna är man rasist…men soldaterna i… Läs mer »

Klaus
Medlem

Tror Liljestrand han är ung? Han har redan idag en förkalkad hjärna.

Karl-Путин A
Medlem

Inte ser han särskilt vit ut heller. En ovit äldre man som försöker vinna poäng genom att håna sitt värdfolk.

Klaus
Medlem

Det är hets mot folkgrupp vad Liljestrand skrivar.

Henke Himmlär
Medlem

Hehe nej. Det tragiska är att det finns många män som av någon anledning hatar även sig själva. Jag tror det är dags att vi nationalister börjar sätta den svenske mannen i centrum. Låt oss bli den kraft som alla svenska män kan identifiera sig med och se upp till. Låt oss bli en kraft som nära nog överdriver hyllningarna till oss själva. Många kvinnor kommer hata oss ännu mer, men det gör inget då de ändå alltid kommer hata oss. Det handlar inte om någon kvinnofientlighet. Vi behöver dock bli fler män. När vi blir fler män kommer kvinnorna… Läs mer »

Den-Kristne
Medlem

Men det behövs också fler kvinnor i NMR för att sätta hål på en del myter.

Henke Himmlär
Medlem

Som jag sa, kvinnorna kommer på köpet! De där myterna du nämner har vi låtit styra oss för mycket de senaste 30 åren.

Karl-Путин A
Medlem

Precis, riktiga kvinnor dras till riktiga män, det är helt naturligt. Under ett antal år har våra kvinnor förletts till att tro att manligheten sitter i hudfärgen, ju mörkare desto manligare, men alla har de blivit besvikna när det kommer till att arbeta och ta ansvar för familjen. Visst kan det vara spännande att bli tagen av en ”kannibalhövding”, men resten är allt annat än inspirerande när kvinnan måste ta hand om hans avkomma medan han själv ligger och tuggar khat dagarna i ända i en buske i närmaste park, eller hänger på en svartklubb och röker på tills han… Läs mer »

Den-Kristne
Medlem

Skrattretande! 😂😂

Grottbjörnen
Medlem

jag älskar när etablissemanget uttalar sig såhär! inte för att jag håller med, men för att de fullkomligt driver folkmassorna till att bli medlemmar i radikala nationella grupper!

Henke Himmlär
Medlem

Ja. Just nu önskar jag att vi hade ytterligare några månader till nästa riksdagsval. Många är de män som tänker rösta på SD som gjorde bättre i att istället rösta på Motståndsrörelsen.

Det börjar bli bråttom på riktigt. Valet 2022 är långt bort och då kan det mycket väl vara för sent.

Rokviken
Medlem

Som prostituerad inom MSM branschen är betalningen i fräckhetens namn Wild cat money((())).

Caesar-Aurelius
Medlem

”Då är det mer troligt att skogsbränderna beror på att det skjuts för lite bolla-woggas, mhulla-whallas, sossar, journalister och annat liknade pack & avskräde” sa en äldre vit man i min närhet.

Henke Himmlär
Medlem

Ja hehe.. Breivik rensade lite i sosseträsket för exakt 7 år sen. Resultatet ser vi nu. Avsevärt färre bränder i Norge. 😉