Skjutvapen säljs ut i Österrike på grund av massinvandringen

MASSINVANDRING. Vapenhandlare i Österrike har sålt slut på hagelgevär sedan efterfrågan skjutit i höjden i samband med den ökade massinvandringen till landet.

Polisen i Österrike säger att under 2015 har det sålts över 70 000 hagelgevär i landet och att det nu finns närmare en miljon skjutvapen i österrikiska hem. Orsaken till den ökande vapenhandlingen beror på folks rädsla för massinvandringens konsekvenser. Just hagelgevär är licensfria så vapnet har blivit en populär försvarsprodukt bland många civilpersoner i Österrike.

— Virituellt så är alla hagelgevär slutsålda, för du behöver ingen licens för dem, säger Thomas Ortner, talesperson för vapenhandlare i norra Österrike.

Antalet ansökningar till skytteklubbar har också ökat och antalet licensförfrågningar hos landets myndigheter har stigit med 400 procent.

Källa:
Shotguns have ’virtually sold out’ in Austria as citizens rush to buy arms amid fears of a massive influx of migrants, dealers claim

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments