Skjutningarna ökar i landet – trots polisens insatser

INRIKES. Trots polisens insats mot gängvåldet, Operation Rimfrost, har bombdåden inte minskat. Skjutningarna har dessutom ökat sedan förra året. 

Foto: Johan Wessman (CC BY 2.0)

Polisens insats mot gängvåldet, Operation Rimfrost, tycks inte ha stoppat varken bombdåd eller dödsskjutningar i landet. Expressen TV rapporterar att bombdåden och skjutningarna inte blivit färre. Skjutningarna uppges däremot ha ökat.

Förra året rapporterades 334 skjutningar där 42 människor dog och hittills i år har 98 skjutningar rapporterats och 15 personer har dött. Polisens uppgifter visar att det har skett 17 fler skjutningar under årets fyra första månader jämfört med förra året.

Stefan Hector, polis och kommenderingschef för Operation Rimfrost hävdar att polisens insatser har bekämpat gängvåldet.

— Jag påstår att vi har reducerat det dödliga våldet för vi vet inte hur utvecklingen hade sett ut annars, säger Hector.

Han berättar vidare att polisen har beslagtagit totalt 545 vapen och flera hundra kilo sprängmedel samt att hundratals misstänkta är frihetsberövade.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments