Skjutning mot synagoga i USA – en död — uppdaterad

USA. En man har öppnat eld mot en synagoga utanför San Diego i Kalifornien. Tre personer skadades och en avled innan gärningsmannen kunde gripas.

Vid 11.30-tiden lokal tid ska en man ha öppnat eld mot en synagoga i staden Poway utanför San Diego i den amerikanska delstaten Kalifornien.

Enligt uppgifter ska ingen i nuläget ha dött. Fyra uppges vara skadade.

En man har gripits misstänkt för dådet, uppger polisen.

Samtidigt cirkulerar ett manifest på Internet som påstås ha skrivits av den gripne mannen. I manifestet presenterar mannen sig som John Earnest, en man ”av europeisk börd”.

”Blodet som rinner i mina ådror är detsamma som rann i de engelska, nordiska och irländska männen av gamla tider”, skriver han.

Att han med dådet offrar sitt liv förklaras med följande ord:

Vilket värde har mitt liv i jämförelse med den europeiska rasen? Är det värt för mig att leva ett bekvämt liv på bekostnad av att den internationella judenheten förseglar domen över min ras? Nej, jag kommer inte att sälja min själ genom att sitta stilla när ondskan gror. Jag dör hellre i ära eller spenderar resten av mitt liv i fängelse än att tyna bort med vetskap om att jag inte gjort något för att stoppa denna ondska. Det ligger inte i mitt blod att vara en fegis.

Det är i skrivande stund dock inte bekräftat att personen som författat texten verkligen är skytten.

Judisk media jämför händelsen med attacken mot en synagoga i Pittsburgh 2018, då åtta judar sköts ihjäl.

Uppdatering:

En av de skadade uppges nu ha dött på sjukhus. Samtidigt har judisk media gått ut med identiteten på den gripne mannen, som heter John Earnest, med andra ord samma namn som undertecknat ovan citerade manifest.

I manifestet tar han också på sig ansvaret för en moskébrand i staden Escondido förra månaden och hyllar moskéskjutningarna i Nya Zeeland. Polisen undersöker just nu manifestet och andra digitala spår för att se ifall det går att koppla till den misstänkte gärningsmannen.

Källor:
Shooting reported near San Diego-area synagogue
An open letter

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
1 år sedan

Har otrolig förståelse för dessa protester, även om jag oroar mig för att judenheten kan lyckas dra fördel av dem. Det bör dock gå upp en signal för gemene man att judarna är allmänt avskydda, och om det vill sig väl så kan allt det som händer nu leda fram till att vi kastar ut detta folk från våra länder.

nordbo
Nybörjare
nordbo
1 år sedan

Vilka var dom där ”passover worshippers” nu igen.

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan
Reply to  nordbo

Hahaha klockren och perfekt kommentar! :D

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan

Nej efter alla internationella lobbygruppers psy-ops kan kag inte tro på denna. ”Manifest” nu igen? Earnest? Skulle terroristen heta Johan Uppriktig? Men sluta för h-e. Visst KAN man heta Earnest i tex England men inte denna ”synagogaskytt”. Manuset är ungefär detsamma som i Pittsburgh,ChristChurch. D-t löljliga globalister som försöker köra ner dessa saker i halsen på oss för judemaktens skull. Det är bara ”nasha” som judarna ofta använder. Bländverk. Det är så lätt att kabla ut en fake news berättelse via den egna klanens mediakanaler. Tro dem inte. Jämför med rapporteringarna om terroristen Jonas Linde. Det enda som luktar fake… Läs mer »

Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan
Reply to  Fredrika

Jag håller med om nästan allt av det du skriver. Detta känns som .. jag vet inte. Bra tajmat också efter att kristna blev dödade i Sri Lanka… Ska denna händelse nu ta över istället så det blir mindre fokus på alla de kristna offer? Däremot håller jag inte med om den sista meningen. Nationalister (”högerextrema”) och ryssar begår i princip aldrig terrordåd (nutid) ”ryssar” höll annars på med sådant under världskrigen. Däremot är det i princip alltid judiska psy-ops och / eller muslimer. Att det inte finns några muslimska terrorister håller jag däremot inte med om. Bara kika på… Läs mer »

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan

Bättre och bättre: ”…undersöker just nu manifestet och flera andra digitala spår för att se ifall det går att koppla till den misstänkte gärningsmannen”

Hahaha…det är klart att det går!

Hahahahaha