Skiftet – ett intetsägande namn som döljer en smutsig agenda
– Del 2: Valår – demokrati i rörelse

GRANSKNING. Transparens, en folkrörelse helt oberoende från både partipolitik och storfinans. Fagra ord som i den här artikelserien i två delar kommer att disikreras. Men vilka är Skiftet egentligen? Är de bedragare eller i huvudsak bedragna? Och vad är det för ett skrämmande projekt som en av Skiftets huvudfinansiärer under valåret 2018, i samarbete med Georg Soros, egentligen håller på med?

Del 1. Skiftet – folkets rörelse?
Del 2. Valår – demokrati i rörelse

Sverige, valåret 2018. Skiftet trappar upp sin aktivitet. I slutet av 2017 söker Skiftet en så kallad gräsrotsorganisatör som ska leda en kampanj inspirerad av den judiske presidentkandidaten Bernie Sanders kampanj i USA. Den ansågs väldigt framgångsrik, då den på riktigt lyckades utmana Hillary Clinton från vänster i primärvalen.

En månad innan tjänsten utannonserades var en av hjärnorna bakom Sanders kampanj, juden Scott Goodstein, på besök i Sverige där han bland annat talade på Socialistiskt forum. Inte helt oväntat träffade han även en mängd organisationer som då låg i startgroparna inför valrörelsen i Sverige. I en intervju med Aftonbladet den 28 november 2017 ger han också några råd angående hur så kallade högerextrema budskap ska bemötas. Han menar att det gäller att slå hårt och snabbt mot alla ”fejkade nyheter” och inte låta motståndet diktera villkoren för valrörelsen.

Som ett exempel på fejkade nyheter nämns att Jimmie Åkesson i Sverigedemokraternas valkampanjfilm sagt att det råder inbördeskrig i Sverige. Här sprider dock Aftonbladet själva något som tangerar att hamna just under rubriken fejkade nyheter, då uttalandet i själva verket löd: ”I delar av vårt land pågår inbördeskrig mellan rivaliserande gäng”. Något som svårligen kan överbevisas.

Scott Goodstein – en av hjärnorna bakom sin stamfrände Bernie Sanders amerikanska presidentvalskampanj. Foto: Facebook.

Denne ”guru” gällande hur man bäst påverkar en valrörelse sticker heller inte under stolen med vilken agenda han driver. Hans byrå heter Revolution Messaging, och sajten pryds av en bild på Angela Davis, känd svart feminist och kommunist som varit involverad i Svarta pantrarna.

I samma intervju säger han:

— Vi ber inte om ursäkt för vår politiska riktning, aldrig. Vi kommer ur en politisk rörelse för social rättvisa och har en mission. Vårt mål är att flytta den progressiva rörelsen framåt

”Transparent” finansiering?
OPEN är, som beskrevs i del 1, en paraplyorganisation som härbärgerar ett stort antal vänsterrörelser runt om i världen, men det finns många fler.

Ungerns utrikesminister Peter Szijjarto medverkade 2017 i en TV-intervju med Russia Today (RT), där han talade klarspråk om sin syn gällande detta. Han menar att George Soros finansierar cirka 60 stycken av dessa så kallade NGO:s, i Europa, och att de syns och verkar med det uttalade målet att förstöra europeiska värderingar och europeisk kultur.

Han menar därtill att det inte är möjligt att tala om transparens gällande finansieringen, så snart en mer eller mindre betydande del kommer från andra länder. Det är också självklart lätt att säga att enstaka bidrag under en viss summa inte kommer att redovisas.

Det är ju nämligen fullt teoretiskt möjligt att dela upp en stor ”donation” i flera delar. Så det är ingen överdrift att säga att de här organisationerna dribblar med finansieringen, bakom dimridåer.


Ungerns utrikesminister Peter Szijjarto intervjuas av RT angående så kallade NGO:s och George Soros.

Vem blev då den utvalde gällande tjänsten som ”gräsrotsorganistör”? Jo, han är tidigare anställd på ABF, heter Erik Mellin och beskrivs som ”det yttersta svaret på hur man blir om man studerar konst, film, musik och kultur”.

Här menas kanske att han är ett skolboksexempel på en kulturmarxistiskt impregnerad svensk? Det är svårt att säga vilka stordåd han har hunnit uträtta sedan han tillträtt tjänsten, men i april skriver han i alla fall på sin Facebooksida att han varit med och knutit blusar utanför Svenska Akademien.

Skärmbild: Facebook.

Det finns fler starka krafter som vill vara med och påverka valet i Sverige med hjälp av vänsterrörelsen.

Under rubriken intäkter 2018 står att Skiftet har fått hela 1,8 miljoner från Omidyar Network som ska gå till att bekämpa digital så kallad desinformation. I början av året söks till följd av detta tillskott en kampanjansvarig gällande projektet, och här frestar Skiftet med tillgång till en rejäl budget, samt att arbetet kommer att innebära samarbete med folk från stora delar av världen.

Skiftet har inte officiellt utsett någon till detta uppdrag ännu. En titt på personen bakom Omidyar Network, Pierre Omidyar, och vad han är involverad i borde dock få en mängd varningsklockor att ringa. Omidyar är mest känd för att ha grundat E-bay, men har även tillsammans med George Soros finansierat projektet Full Fact Software, även kallad ”skitsnacksdetektorn”. Tanken är att denna ska kunna upptäcka felaktiga påståenden i informationsflödet.

Projektledaren Mevan Babakar kallar mjukvaran för ett ”immunsystem” mot fejkade nyheter i och med att den till exempel i realtid kan skanna undertexter i nyhetssändningar och debatter. Det som detekterats såsom felaktigheter ska sedan matchas mot ord och meningar som återfinns i en databas innehållande ”rätt fakta”.

Men inte nog med det: Organisationen bakom utvecklandet av mjukvaran, Full Fact, uppger även att de kommer att identifiera de ”skitsnackare” som sprider förment fejkade nyheter. Således en åsiktspolisiär attityd som knappast syftar till att skapa ett sunt och öppet debattklimat. Det kan nog de flesta hålla med om.

Omidyar, Soros, Buffet. Några exempel på världens mest ekonomiskt förmögna människor, som samtidigt beskriver sig själva som filantroper. Samma ”människoälskande” individer använder sedan delar av sin förmögenhet till att stödja frågor som på lång sikt är förödande för mänskligheten. Det är därför lämpligt att avsluta med några exempel på inkonsekvens och dåligt omdöme gällande just Skiftet.

Skiftet och Motståndsrörelsens invasion av Almedalen
Inför Nordiska motståndsrörelsens närvaro i Almedalen har Skiftet startat en rad kampanjer där de öppet uttrycker sitt hat mot yttrandefriheten. De möter dock på en hel del kritiska kommentarer.

I ett inlägg på Facebook nyligen, där man lyfte fram ett upprop mot att Motståndsrörelsen ska få närvara i Almedalen, skriver exempelvis en person: ”Sverige är ett demokratiskt land, alla ska få demonstrera. Annars hade vi levt i diktatur ”. En annan skriver: ”Nazistförbud är fel. Nån jävla diktatur och polisstat ska vi inte ha.”

Det värsta lågvattenmärket får nog ändå sägas vara den sandlådeinspirerade kampanjen ”Nazism stinker”, där Skiftet med en märklig sort stolthet berättar att de köpt in ett stort antal ”poop -emoji-ballonger”, en stor mängd helium, samt uppmanar folk att komma till Almedalen torsdagen den 5 juli, för att – som de menar – ”skapa en episk bild av Motståndsrörelsen som skit”

Det bästa Skiftet kunde komma med mot Motståndsrörelsens närvaro i Almedalen.

Soros, Omidyar och de andra globalisterna är kanske stolta över sina lydhundar och hur väl de förvaltar bidragsregnet. Men bland kommentarerna på Facebook råder delade meningar om genialiteten i detta. Flera ifrågasätter exempelvis var klimattänket finns, med tanke på Skiftets många kampanjer gällande just miljöfrågorna. ”Ballongerna slutar väl som skit i Östersjön”, skriver exempelvis en. ”Varför ballonger, med tanke på miljön?”, undrar en annan. Ytterligare någon skriver: ”Synd att ni ska bidra till plastnedskräpningen med ballonger! Jobba istället för ett förbud mot sådana onödiga plastprylar!”

Den ”episka bilden”, om detta genomförs, kommer därför i själva verket vara: Bilden av den enda sanna, rakryggade oppositionen i Sverige; Nordiska motståndsrörelsen, omringad av plastig, fejkad skitpropaganda.

Källor:
Skiftet – Demokrati i rörelse (officiell hemsida)
”Du måste svara blixtsnabbt”
Globalisten Soros finansierar skitsnacksdetektor
Facebook: Erik Mellin, Robin Zachari och Skiftet

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Den-KristneErnfridSenaste Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Senaste
Medlem

Det är guld med den här sortens artiklar där läsaren kan sätta ihop trådarna och få överblick, ett större sammanhang.

Naturligtvis skulle dessa protestmakare dra in skitkorvar i det hela. Skiftet stinker!

Ernfrid
Medlem

Vilket skifte?
”Demokrati” och liberalism har bevisat sig vara skräp. Marxism har verkligen bevisat sig vara skräp.
”Diktatur” (fascism) och nazism (nationalsocialism) kan fungera ett tag, beroende på vilka individer vi pratar om. ”Den upplyste fursten”.
Ingetdera håller i längden.

Ernfrid
Medlem

Bara ett litet tips till alla dissidenter:
Sjiijt i slöddjet o taj ejn ejenen öj nöäjsta gång.

Typ Visingsö och förvisa en gång för alla fjöjjken lööjjf fjån dejna öj. Kul att see henne stå kvaj utan publik i Gränna. Bättre än lejktstojpaj ;-)

Nästan skäms över att vaja från sajma lajndskajp som skjäcköjldan.

Den-Kristne
Medlem

Bra skrivet!