Skattebetalarna: Försäkringskassan största slöseriet 2017

EKONOMI. Föreningen Skattebetalarna höll en omröstning över vilket 2017 års största slöseri med skattepengar varit. Den som överlägset vann tävlingen blev Försäkringskassan som betalat ut 3,9 miljarder kronor i assistansersättning till fuskbolag.

Den ideella föreningen Skattebetalarna höll nyligen en omröstning över 2017 års värsta slöseri med skattemedel. Det alternativ som fick flest utav de totalt 11 000 rösterna var Försäkringskassan som betalat ut 3,9 miljarder kronor i assistansersättning till fuskbolag och ekobrottslingar. Det visade sig vid en närmare granskning att delar av dessa pengar gått till att finansiera terrorresor.

Tvåa i omröstningen blev ombyggnationerna på Nya Karolinska sjukhuset där det framkommit att avtalen om service och underhåll är väldigt dyra.

På tredje plats kom Kamelcentret i Göteborg som bland annat finansierats av Göteborgs kommun. Där var tanken att satsningen skulle locka turister från hela världen och främja integration av nyanlända men projektet blev enligt Skattebetalarna ”bara pannkaka”.

Huruvida kostnaden för massinvandringen fanns med som ett alternativ framgår inte men som en jämförelse så beräknade forskaren och ekonomen Jan Tullberg att kostnaden för asylinvandringen bara under 2015 kommer att uppgå till 600 miljarder skattekronor.

Källa:
Här är 2017 års värsta slöseri

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
KarlSverkerHolger Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Holger
Medlem

Den enda ljusningen jag kan skönja från misskötseln av Sverige är att vi är nu nära en kollaps. Från ruinerna kan vi bygga upp Sverige och Norden igen och utdela straffen till alla som med glädje tog del av den etniska krigföringen mot vårt folk. Denna mutation bör rimligen avlägsnas.

Sverker
Medlem

Folkdomstol, eller ståndsrätt, eller simpel lynchning är troligen metoder som kommer att användas.

Karl
Medlem

Troligen? Lyktstolparna finns redan!