Skärpta straff för Facebookvåldtäktsmän

INRIKES. Under onsdagen meddelade Svea Hovrätt sin dom i det så kallade Facebook-målet. Samtliga av de tre män som var inblandade i den livesända våldtäkten får nu skärpta straff.

Svea Hovrätt meddelade under onsdagen att de tre invandrarmän som deltog i en livesänd våldtäkt på FacebookReza Mohammed Ahmadi (19960223-9692), Maysam Afshar (19980522-0275) och Emil Khodagholi (19921219-0871) får sina straff skärpta. Det var i januari 2017 som två av främlingarna våldtog en berusad kvinna på en lägenhetsfest i Uppsala, medan en tredje livesände via Facebook.

Invandrarna dömdes redan i tingsrätten till fängelsestraff för brottet, men domen överklagades då av både åklagare och samtliga försvarsadvokater. Åklagaren ville se strängre straff för de tre kriminella invandrarna, medan männen själva ville bli helt frikända.

En av de invandrare som våldtog kvinnan får sitt straff skärpt från 2 år och 4 månader till 2 år och 8 månader i fängelse. Den andre mannen som våldtog kvinnan får fängelsestraffet skärpt från 1 år till 1 år och 4 månader, medan Khodagholi som filmade våldtäkten får straffet skärpt från 6 till 8 månader i fängelse.

Källor:
Svea hovrätt har i dag meddelat dom i det s.k. Facebook-målet
Skärpta straff för Facebook-våldtäkt

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments