Skarp handgranat kastades in i villa

INRIKES. En handgranat kastades in i en villa i Köping under natten mellan söndag och måndag.

Under natten till måndagen vaknade de boende i en villa i Köping upp av ett kraftigt ljud. När de hade gått för att titta vad det var som lät kunde de konstatera att någon hade kastat in en handgranat i bostaden.

Polis tillkallades och senare kunde bombtekniker bekräfta att det rörde sig om en skarp handgranat. Området kring platsen säkrades, ingen kom dock till skada.

— Vi åkte ut och spärrade av villan och ett mindre område omkring villan, sedan utrymdes den. Det är fortsatt avspärrat eftersom det pågår en brottsplatsundersökning, säger Johan Thalberg, presstalesperson vid polisens region mitt.

Polisen meddelar att man nu söker vittnen till det inträffade, men att ingen ännu har gripits. Huruvida de boende i villan sedan tidigare är kända av polisen, eller om det funnits en hotbild mot dem, är polisen förtegen om.

Källa:
Handgranat kastades in i villa

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om