Skapare av hajpat spel står upp mot pk-maffian

SPEL. Skaparen av hajpade ”Kingdom Come: Deliverance” har fått utstå kritik för att inte ha velat kvotera in ”minoriteter” i spelet. 

Det nyligt släppta spelet Kingdom Come: Deliverance (KCD), som skapades av tjeckiska Warhorse Studios och som till stor del finansierades av gräsrötter, har tagits emot varmt av spelare världen över. Trots att det extremt antivita och av media upphaussade spelet Wolfenstein 2 hade en upp mot 20 gånger så stor budget ser KCD ut att sälja mellan 10-20 gånger fler kopior.

Vissa spelkritiker har dock kritiserat spelet för att vara historiskt korrekt. Framförallt är det den totala bristen på ickevita karaktärer som stör antivita propagandister som till och med vill förvägra vitas rätt till sin egen historia. Warhorse Studios grundare Daniel Vávra har dock stått upp mot kritikerna och menar att anklagelserna är löjliga. På Twitter skriver han bland annat att sanningen inte är ”rasistisk”.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Grottbjörnenvörtis Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
vörtis
Medlem

Hade jag tid över till spel, så skulle jag gärna spela det här rollspelet. Men som det är nu får jag nöja mig med fina minnen av Final Fantasy VII och IX.

Grottbjörnen
Medlem

man måste ju lägga lite tid åt sidan för kultur :D

vörtis
Medlem

Absolut, men hur?

Grottbjörnen
Medlem

man behöver ju inte spela så mycket xD