IT-skandalen: Löfvens statssekreterare avgår

INRIKES. Statsminister Stefan Löfvens statssekreterare Emma Lennartsson avgår med omedelbar verkan. Detta sedan det uppdagats att hon inte informerat statsministern om den så kallade IT-skandalen på Transportstyrelsen.

IT-skandalen på Transportstyrelsen växer till ett allt större problem för regeringen. Två ministrar har redan lämnat regeringen på grund av att de inte informerat statsministern om skandalen, och nu tvingas statsministerns statssekreterare också att lämna.

Det handlar om Emma Lennartsson, som enligt Dagens Nyheter blivit informerad om skandalen, men ändå inte valt att berätta det för Stefan Löfven. Nu lämnar hon sitt uppdrag som statssekreterare.

– Jag har närvarat vid minst två möten i justitiedepartementet där företrädare för säkerhetspolisen nämnt att det pågår en tillsyn mot Transportstyrelsen. De har nämnt det i precis så övergripande ordalag, säger Emma Lennartsson.

Redan under måndagen hade Nils Vikmång utsetts till ny statssekreterare för statsministern.

Källa:
Löfven får ny statssekreterare

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments