Skadad kvinna fick vänta 2 timmar på ambulans, liggande på golvet

SJUKVÅRDEN. En kvinna som snubblade och föll så illa att hon bröt armen tvingades ligga kvar på golvet på en restaurang och vänta i två timmar tills ambulansen kom. När hon väl kommit till Sundsvalls sjukhus var det fullt och man ville flytta henne till Örnsköldsviks sjukhus.

Sundsvalls sjukhus hade fullt och försökte bli av med en kvinna som legat två timmar på golvet och väntat på ambulans. Foto: Joel Torsson (CC BY-SA 3.0).

Det var under söndagen som Tommy Sjöberg med familj besökte en restaurang för att äta julbord. Hans fru råkade plötsligt snubbla och föll huvudstupa i golvet.

Det fanns som väl var sjukvårdskunniga bland de övriga gästerna på restaurangen.

— Hon slog huvudet och armen visade sig vara helt av nedanför axeln, berättade Tommy Sjöberg.

När de ringde ambulans fanns det ingen att skicka utan den dröjde i två timmar.

— Det var ganska ovärdigt att hon fick ligga där på golvet bland matgästerna. Där låg hon på golvet i ungefär två timmar. Hon hade fruktansvärt ont i armen, sade Tommy Sjöberg.

När ambulansen väl hämtat upp kvinnan och de anlände till Sundsvalls sjukhus, så fick de beskedet att sjukhuset var fullt. Följande dag ville läkarna att hon på grund av platsbrist skulle flyttas till Örnsköldsvik som ligger 15 mil bort.

— De sa till min fru att hon var en av de utvalda, säger Tommy Sjöberg.

Hans fru vägrade dock, men läkarna lyckades få en äldre svårt sjuk kvinna i 80-årsåldern att byta sjukhus.

— Det var elva på kvällen, de hade somnat och de kom och väckte upp dem. De fick klä på henne och hon fick sätta sig ute och vänta på att bli fraktad till Örnsköldsvik, berättar Tommy Sjöberg.

Tommy Sjöberg är kritisk till hur ansvariga politiker hanterar sjukvården.

Källa:
Patienter skickas från Sundsvall till Örnsköldsvik

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
7 månader sedan

Tommy Sjöberg är kritisk till hur ansvariga politiker hanterar sjukvården.

Någon borde fråga Tommy Sjöberg om han begriper hur de här ”ansvariga politikerna” faktiskt blev ansvariga för att hantera sjukvården i Sundsvall.

Han tror antagligen, som de flesta demokrater, att han själv inte har någon som helst skuld till detta.

Sossepratasket i Västernorrlands landsting fick hela 39 % av rösterna, 25 383 stycken röster! Jag vågar gissa att Tommy Sjöberg var en av dessa.