Sju fälls i Sveriges största fall av människohandel

TIGGARINDUSTRIN. Växjö tingsrätt dömer sju personer till fängelse och utvisning för människohandel genom organiserat tiggeri i Växjö med omnejd.

Tingsrätten i Växjö fällde på onsdagen sex personer för människohandel och en person för medhjälp till människohandel. Påföljderna blev fängelse i mellan 1,5 och 5,5 år.

De sex som fällts för människohandel är alla släkt med varandra och har rekryterat och transporterat fattiga och utsatta människor från Bulgarien att utföra själva tiggararbetet i Växjö med omnejd. De har rekryterat tiggare i Bulgarien, som inhysts i husvagnar eller bilar i läger i skogen. De sex ledarna har systematiskt tagit nästan alla pengarna från tiggarna.

Som Nordfront tidigare har rapporterat åtalades den svenske kommunisten Rolf Lif från Hultsfred för medhjälp till människohandel efter att under tre års tid upplåtit sitt hus i Hultsfred åt den zigenska tiggarligan. Han friades av tingsrätten för detta brott.

Enligt domen har de bulgariska tiggarna ”exploaterats på ett sådant sätt att de befunnit sig i ett nödläge, och detta har varit syftet med gärningsmännens åtgärder”. I Nordfronts tidigare artikel finns bilder som visar den misär som tiggarna fick leva under. Vissa av tiggarna har dessutom blivit misshandlade, bland dem en gravid kvinna som fick missfall i fjärde månaden. Tiggarna har också satts i skuld och getts mindre matransoner när de inte tiggt ihop tillräckligt.

De nu dömda männen tros ha fört ut mer än två miljoner kronor från Sverige till Bulgarien under en tvåårsperiod. Ligan består av en man i 60-årsåldern, hans tre söner och två av hans barnbarn samt en bekant till familjen, samtliga bulgarer.

Det har riktats kritik mot att det tog så lång tid för polisen att börja utreda fallet. Redan i november 2017 larmades polisen till en butik utanför Växjö sedan en bulgarisk man gett signaler om att han utsattes för tvång. Polisen försvarar dröjsmålet med att den anmälande mannen reste tillbaka till Bulgarien och var svår att nå.

Förutom brottet människohandel har en person dömts för rån och två personer dömts för misshandel.

Källa:
Fällande dom i mål om människohandel

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PeterLingonetKarl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Jag citerar Sveriges största ”gatukonstnär” genom tiderna: ”Zigenarbrott är något gott”. Alla svenskar vet vad det handlar om, men de har blivit uppfostrade att ta de rumänska och bulgariska slavhandlarnas parti eftersom det ger mest godhetspoäng. Att påpeka att EU de senaste 10 åren betalat ut motsvarande 40 miljarder kronor om året till Rumänien för att ”integrera” deras zigenare, dvs sätta dem i arbete som det finns gott om, men att intresset från zigenarna varit under nollpunkten är höjden av rasism. Den judiska tidningen DN skriver på sin ledarsida: ”Eftersom tiggeri [människohandel enligt allt fler domar] inte tycks vara något… Läs mer »

Lingonet
Medlem

Precis, samtidigt silar man mygg och sväljer kameler.
Det verkliga problemet sopas under mediamattan.

Peter
Medlem

Det är etik och moral som saknas. Det borde vara självklart, att slikt folk förpassas dit de hör hemma, fråntas pass och barn och placeras i tukthus i kombination med hårt dagligt arbete och fostran, män för sig och kvinnor för sig under säg ett par år för förbättring och vid förbättring återförening med sina barn i krav på skötsamt liv.