Sju åtalade efter Kärrtorp

STOCKHOLM. Idag har åtal väckts mot sju personer som är misstänkta för bland annat våldsamt upplopp i Kärrtorp den 15 december 2013. Åklagaren hävdar att ett 30-tal personer kommer att åtalas totalt men att det kommer ske i omgångar.

Konfrontationen i Kärrtorp. Nordfront var på plats.

Konfrontationen i Kärrtorp. Nordfront var på plats.

De som åtalas i den första omgången är de tre aktivisterna som suttit häktade samt fyra personer som är under 18 år. Rättegången för dessa kommer förmodligen att hållas inom två veckor och det är sagt att rättegången kan komma att ta hela fem dagar.

Utöver våldsamt upplopp har polisen hittat pepparspray och patroner hemma hos några av de åtalade, som därför kommer åtalas för vapenbrott. En av de åtalade är också misstänkt för hets mot folkgrupp då han påstås ha skrikit ”Adolf Hitler!” under sammandrabbningen med vänsterextremisterna i Kärrtorp. Vissa är även misstänkta för försök till grov misshandel.

Stöd de häktade aktivisterna
Motståndsrörelsen har sedan ett tag tillbaka haft en insamling till stöd för de tre häktade aktivisterna som alla har familjer att försörja. En del av pengarna har och kommer att fortsätta skickas in till fångarna där de sitter. Resten av pengarna kommer att gå till de häktades anhöriga och till eventuella framtida böter.

Insamlingen kan följas här till höger på Nordfront. Värt att nämna är också att insamlingen inte har någon övre gräns, utan att när vi överskrider det nuvarande målet på 25 000 kronor så kommer målet att höjas.

Så här kan DU ge bidrag

Plusgiro: 38 59 01 – 4
BitCoins: 1MGt9qupMY8Wj1XCqs2d6UhBvKZtEHYwTE
Skicka pengar i kuvert till: Motståndsrörelsen, Box 52, 772 22 GRÄNGESBERG

Märk inbetalningen ”Kärrtorp”.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments