Situationen för bönderna allt hotfullare

LANTBRUK. Allt fler lantbrukare blir utsatte för hot och våld från vänsterextremister. Nu kräver LRF att lagarna ändras så att vänsterextremister kan hindras från att vistas på bondgårdar.

Allt fler lantbrukare känner ökad oro för sin säkerhet. Anledningen är att vänsterextrema attacker mot lantbrukare ökat de senaste åren.

Enligt en undersökning som Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) gjort känner sig 20 procent av lantbrukarna oroliga för att de ska utsättas för hot eller våld på grund av sitt jobb. 25 procent av lantbrukarna har själva attackerats av vänsterextremister, eller känner någon vän eller anhörig som blivit angripen.

— Vi ser en ökad risk för hot, säger LRF:s regionchef Susanne Öberg.

Kommentaren gäller den organiserade kampanj där vänsterextremister genom mobiler och Internet hotar lantbrukare till livet om de inte slutar producera mat.

— Gårdarna ligger ofta ensligt och lantbrukarna jobbar ofta ensamma så de blir väldigt utsatta om det dyker upp aktivister, säger Ulf Wallin som är presschef på LRF.

Därför vill LRF nu ändra lagstiftningen så att det blir olagligt för vänsterextremister att i politiskt syfte vistas på bondgårdar.

Lantbrukarna i Sverige har på grund av Socialdemokraternas politik nästan blivit utraderade som yrkesgrupp och enligt LRF kommer vänsterextremisternas hot och attacker nu att ytterligare minska antalet.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Henke HimmlärKarl AVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Stämmer det så MÅSTE lantbrukarna rösta på NMR när C och Mp har svikit dem helt.

Vera
Medlem

PS Frankrikes bönder är tuffare – de svenska låter sig hunsas – men våra har väl också traktorer och lie ????

Karl-Путин A
Medlem

Och gödselspridare – det är precis vad som behövs runt Rosenbad.

Vera
Medlem

Det vore roligt – gödsel finns inomhus men utomhus väcker – –

Karl-Путин A
Medlem

Man kan ju alltid drömma, men ett lämpligt straff för dessa terrorister vore att häkta dem och inte ge dem någon mat på två veckor så att de inser bondens roll i näringskedjan.

Henke Himmlär
Medlem

I september får vi se hur många svenskar som är värda att bevaras. Och JA, jag kommer räkna alla väljare som röstar på AfS till vår sida. 😉